Punajuurigraavattua siikaa omena-piparjuurikastikkeella

Maaliskuun ruokahaasteeksi saimme Siskot bloggaa-blogista varsin visaisen, mutta hauskan haasteen: siinä keskeisessä roolissa on lempi(?)lähikaupan hedelmä- ja vihannesvaa’an painikkeeseen 42 koodattu tuote. Ja kotimainen vaalea kala. S-market, sinne siis. Mitkä lie sipulit vaa’alle ja sieltä tuli—-omena! Ajattelin, etten tästä kyllä mitään saa aikaiseksi ja vähän kaartaen sääntöä kävin vielä kahdessa kaupassa, joissa myöskin asioin. Pahhh, tuli sharon-hedelmä ja lanttu. Omppu ja kala? Päätin unohtaa mokoman haasteen, mutta alitajuntani oli eri mieltä. Viikolla surffaus netissä toi esille mukavan reseptin, tulos on tässä ja hyvänmakuista olikin.
siikafileettillihuntupunajuuri

Punajuurigraavattu siika

Aineet:

  • 4 filettä suomustamatonta siikaa (minun oli kyllä suomustettua)
  • 2-3 rkl karkeaa merisuolaa
  • 3 tl sokeria
  • tillinoksia
  • valkopippuria
  • 4 isoa etikkapunajuurta
  • harsokangasta
  • Ripottele hieman suolaa voipaperin päälle ja laita fileet nahkapuoli alaspäin suolan päälle. Ripottele merisuola ja sokeri kalan päälle. Aseta murskatut tillinoksat myös fileiden päälle. Mausta hieman valkopippurilla. Laita harsokangas fileiden päälle.

    Soseuta vähän pilkottu punajuuri säilöntäliemen kanssa niin, että syntyy paksu sose. Levitä sosetta harsokankaalle kalafileiden päälle. Laita voipaperi ja lautanen kevyeksi painoksi kalojen päälle. Anna maustua noin 8-10 tuntia. (Yön yli )
    punajuuriset

    Poista harsoliina ja ylimääräiset tillit ja mausteet kalan päältä. Siivuta ohuesti esille ja tarjoile salaatin (jossa hieman mausteena pähkinäöljyä) sekä omena-piparjuurikastikkeen kera.
    omena-piparjuuri

    Omena-piparjuurikastike

  • 2 hapanta omenaa
  • 1 sitruuna
  • hippu sahramia
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl piparjuuritahnaa
  • vajaa 1dl vettä
  • 2 dl majoneesia
  • suolaa ja valkopippuria

Kuori omenat ja poista niistä siemenkota. Hienonna ne ja laita kattilaan. Purista mukaan sitruunan mehu. Lisää mukaan myös ripaus sahramia, piparjuuri ja sokeri. Lisää vettä niin, että ainekset lähes peittyvät. Hauduta kunnes seos on paksuhkoa ja hillomaista. Anna jäähtyä hieman ja soseuta seos. Sekoita mukaan majoneesi ja mausta kastike suolalla ja valkopippurilla.

Tämä kastike sopii mainiosti kaiken graavikalan kanssa.

siika-omenapiparjuuri-salaatti

18 vastausta artikkeliin “Punajuurigraavattua siikaa omena-piparjuurikastikkeella”

  1. Päivitysilmoitus: 14. päivä « Karpin maailma
    1. Kokeile? tosi hyvän makuista 🙂 Punajuuri nyt aina sotkee, mutta sideharsoon ei jäänyt edes vaaleanpunaista häivää, kun heti pesin kuudessakympissä (ja luotin mainoksen uhrina pinkkiin)

  2. huomasin nyt vasta tuon tekijänoikeusjutun tuossa sivussa. Et kai pahastunut että laitoin ruokahaasteeseen tuon sivultasi löytyneen annoskuvan? Oletin ainakin että se on tapana. Pahoillani olen, jos loukkasin tekijänoikeuksiasi…

    1. Ei hyvänen aika, et, et! Tämä ruokahaasteen kuvalainailu kuuluu pelin henkeen! Tekijänoikeuksista on hyvä olla kuitenkin muistutus, etteivät nyt ihan ketkä vaan ja tosta vaan kopioi yleensä kenenkään muunkaan kuvia blogeista ilman lupaa. 🙂

Jätä kommentti