Henkilökunta

Minä olen Krisu. Minulla on kolme keskenkasvuista poikaa, koira, Mies ja Ex.  Arkea selätetään ja kameran kanssa heilutaan. Virkkuukoukku ei näpeissä pysy eikä ompelukone täällä surise. Jaksan kyllä loputtomasti ihailla muiden askarteluaikaansaannoksia. Sen sijaan padat ja kattilat porisevat, taikinat nousevat ja grilli kuumenee kesällä. Ruokaa kun syödään joka päivä, niin saahan siitä nauttia kaikin tavoin.

tasapaino-s

Kysymyksiin vastauksia ja muuta selvitettävää ja avautumistakin saa harrastaa sähköpostin kautta. s-posti Kuvaamiseen käytän keväällä 2007 ostamaani Nikon D40 digijärjestelmäkameraa syksyllä 2010 saamaani Nikon D5000 kameraa. Ja iPhonea. Erityisen paljon iPhonea nykyisin.  Jälkikäsittelen järkkärikuvani photoshopilla, aina. Lainaan suoraan tekstiä Juha kuvaa -blogista (blogia ei taida enää olla, mutta…), koska olen hänen kanssaan aivan samaa mieltä.

Valokuvien jälkikäsittelyä

Vastoin yleistä luuloa, valokuvat eivät tule valmiina kamerasta ulos, eivät ainakaan nykyaikaisista ammattikameroista. Näin se toki ei ole ollut ennenkään, filmit piti kehittää ja siitä matkattiin pimiöön tekemään kuvia negatiivista. Tänä päivänä kameroiden kennot sylkevät muistikorteille “digitaalisia negatiiveja”, jotka sitten “kehitetään” Photoshopissa tai jossain muussa kuvankäsittelyohjelmassa. Kuvien varsinainen työstäminen aloitetaan vasta tämän jälkeen, esimerkiksi Photoshop antaa huikean määrän työkaluja kuvankäsittelijälle.