Mustikkamuffinit Gordonin tapaan

Hiihtoloman päätteeksi sunnuntaina 1.3. hellin ruoalla perhettäni ja itseäni oikein kunnolla. Myös siitä syystä, että olin päättänyt aloittaa atkins-tiukistelun maanantaina 2.3. ja aloitin myös. ( Nyt on 12.päivä menossa ja homma toimii!) Aika on kortilla töiden takia, julkaisemattomia postauksia on paljon jemmassa, tässä yksi.

mustikka-muffinssit

Ostin uuden keittokirjan äskettäin : Kevyesti Gordon Ramsayn tapaan. Kyyyllä, ei setä Gordonin ote petä. Samalle pyhäpäivälle tein kirjasta paahdettua lammasta appelsiinilla ja paprikalla maustettuna, jälkkäriksi vaniljapannacottaa mustikkakastikkeella ja aamiaiselle tein näitä mustikkatäysjyvämuffineita (senniminen kirjassa).

12 muffinia

Aineet:

  • 2 hyvin kypsää banaania
  • 300 g täysjyväjauhoja (käytin 200 g spelttiä ja 100 g vehnäjauhoja)
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • hyppysellinen hienoa merisuolaa
  • 100 g vaaleaa muscovado- tai fariinisokeria (käytin vaaleaa siirappia, en ole kaupassa nähnyt vaaleaa muscovadoa tai fariinia)
  • 2 ¾ dl piimää
  • 1 iso kananmuna kevyesti vatkattuna
  •  75 g vaaleaa oliiviöljyä t. voisulaa (laitoin voisulaa)
  • 200 g mustikoita ( otin pakastimesta)
  •  1 rkl demerarasokeria (tämän unohdin korvata millään sokerilla, ikinä kuullutkaan mistään demerarasta. Parin päivän päästä marketissa olin ostamassa tummaa ruokokidesokeripakettia. Arvatkaa: siinä lukee myös demerarasokeri. Tuli tämäkin nyt selväksi, mutta piiskaa suomentajalle, kiitos!)

Kuumenna kiertoilmauuni 180-asteiseksi. Laita paperiset muffinifvuoat 12-koloiseen muffinivuokaan. Kuori ja muhenna banaanit haarukalla kulhossa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola  kulhossa. Tee seoksen keskelle kuoppa ja lisää kuoppaan vaalea siirappi, piimä, muna, voisula ja banaanisose. Kääntele aineet ripein ottein tasaiseksi seokseksi, mutta älä sekoita liikaa. kaada (kohmeiset) mustikat joukkoon ja sekoita taikinaa muutaman kerran.

Lusikoi taikina vuokiin (ja ripottele ruokokidesokeri *demerara!* päälle). Vuoat tulevat melko täyteen. Paista uuniissa 20-25 min. eli kunnes muffinit ovat hyvin kohonneet ja pinta on kullanruskea.

Anna jäähtyä vuoassa muutama minuutti, nosta sitten muffinit ritilälle ja anna jäähtyä.

16 comments

  1. Tämä menee kokeiluun meilläkin, näyttää juuri sellaiselta, josta tykkään.
    Kaunis kuva muuten, houkutteleva! Tuo kirja houkuttelee myös.

    Käytän täysjyväjauhoja aina kun voin. Jotenkin inhottaa katsoa konditoriakakkuja, jotka on tehty pahvimaisiksi hyvin valkoisilla ja ohuilla jauhoilla, jotka eivät maistu millekään. Viime yönä näin unta, että leivoin täytekakkupohjia täysjyväjauhoista ja kauraryyneistä ja täytin erilaisilla marja- ja rahkahyytelöillä.

    • Mikä uni! Mitäs jos testailisit? Kyllä voin suositella tuota kirjaa, vaikka siinä nyt pikku puutteita (kääntäjän jäljiltä?) onkin. Kirjan kuvat ovat ihania.

  2. Otin ohjeen muistiin. Kuulostaa hyvältä.

  3. Vaikuttavat herkullisilta, kiitos reseptistä. Aika vähän näitä täysjyväjauhoreseptejä näkee, vaikka sen käyttö kuuluu myös viralliseen ruokavaliosuositukseen. Lienee karppaajien ansiota, että on saatu kauppoihin ihan oikeasti kokojyväinen vehnäleipä.

    • Ole hyvä, Inki. Maailma muuttuu ja ihmiset ovat enemmän ja enemmän tietoisia siitä, mitä syövät ja miten se syöty ruoka heihin vaikuttaa. Karppaajista iso osa ei kyllä viljoihin koskekaan. 🙂

  4. Vaikka nykyään, pesueen hajottua maailmalle, olenkin hyvin laiska leipomaan, tämä kuulostaa hyvältä viikonloppuleipomiselta. Ennen vanhaan, lasten vielä ollessa pieniä, hankin kokonaista luomuviljaa ja jauhoin pienellä kotimyllyllä eri karkeusasteisiksi jauhoiksi. Nykyäänkään en osta valkoista jauhoa, mutta myllyn käyttö on jäänyt. Kaupoissakin on nykyään enemmän valikoimaa jauhojen suhteen. Spelttiin erityisesti olen mieltynyt.

    • Oletpa ollut aikaansaapa, syvä kunnioitukseni! Minäkin pidän spelttijauhoista. Olisin ehkä tähän laittanut originaaliohjeen mukaisia jauhoja, mutta eipä sattunut kaapissa sunnuntaiaamuna olemaan.

  5. Kuulostaa tosi hyviltä muffinseilta. Täällä olen huomannut täysjyväjauhon ja spelttijauhon suosion kovasti kasvaneen viime aikoina. Itsekin tykkään käyttää niitä. Menenkin heti kurkkimaan sun Atkins ruokapäiväkirjaa;vuosia sitten olin kerran Atkins-dieetillä, hyvin putosi kilot, mutta kyllä ne sen dieetin jälkeen tuli sitten takaisin, kun taas hiilihydraatit tuli takaisin. Mutta silloin se tuntui tosi helpolta kun sai kaikkea hyvää syödä niinkuin rasvoja ja sen sellaista ;-)Tsemppiä!

  6. Blogissani on sinulle haaste. Toivottavasti näemme pian atkinsaamupalasi!

  7. Jees, kokeiltu ja melkein syötykin. Parhaimmillaan sunnuntai-aamun brunssille, mutta todistettavasti olen syönyt näitä kaikkina vuorokauden aikoina ja aina maistuu. Mutta ei liian makealta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: