Kesäkurpitsaveneet

Huhtikuun ruokahaasteen aiheeksi Vellipoika-blogin Nemo laittoi kolme väriä; keltaisen, punaisen ja vihreän. Osallistun aivan tavallisilla kesäkurppaveneillä, huomasin vain niitä tehdessäni, että värit ovat sopivasti kohdallaan haastetta silmällä pitäen. 

 

KESÄKURPITSAVENEET KAHDELLE

  • 2 napakkaa, ei niin isoa kesäkurpitsaa
  • n. 300 g (naudan)jauhelihaa
  • kantarelleja (pakastimesta)
  • 1 sipuli
  • 2 tl tomaattipyrettä
  • 150 g mozzarella-juustoraastetta (Valion pussi)
  • suolaa, pippuria myllystä
  • timjamia

Puolita kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra niistä sisustaa pois. Jotkut käyttävät irti kaavittua sisusta täytteeseen. Miksei, mutta ainakin minun kokemukseni mukaan sitä täytettä tulee ilmankin niin paljon, että kaikki ei koskaan mahdu mukaan, siispä minä heitän koverrukset pois. Ruskista jauheliha ja sulatetut kantarellit ja silputtu sipuli, lisää tomaattipyre , sekä suolaa ja pippuroi täyteseos. Lopuksi vielä timjami, jos se on tuoretta, kuivatun voi laittaa sekaan jo aiemmin. Täytä uuninkestävään astiaan laitetut koverretut kesäkurpitsapuolikkaat seoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Uuniin paahtumaan n. kahdeksikymmeneksi minuutiksi 220 asteeseen tai kunnes juustoraaste on sulanut ja syötävän  ruskeapilkkuista. Helppoa ja herkullista ja ah, niin tavallista ruokaa!

Punainen:

jauheliha-punainentomaattipyre-punainen

 

Keltainen:

kantarellit-1

juustoraaste-keltainen

 

Vihreä:

kesakurpitsa-vihreatimjami-vihrea

Veneet seilaamassa uuniin:

uuniin

Syömäkelpoiset paatit:

0404_9564-veneannos

11 vastausta artikkeliin “Kesäkurpitsaveneet”

  1. Voi nam! Kohta saa kotimaisia kesäkurpistsoja ja sitten se herkuttelua alkaa 😉 Teen tosin noita harvemmin, mutta nyt kun tuli niin hyvät ohjeet niin voisinpa väsätä tässä kevään kunniaksi joku päivä.

    Tulee nälkä!

Jätä kommentti yaelian Peruuta vastaus