Varma kevään merkki / A real Sign of Spring

*Lisäys 16.4.  Valokuvatorstain 128. haaste on ”saapuminen” . 

————–

Seisoin pihalla kamera kaulassa ja höpöttelin niitä näitä parin naapurin kanssa. Suoraan pään yli! Kaksi kurkiauraa, noin 50 lintua ja vielä jälkijoukot (9) päälle! Pohjoiseen, pohjoiseen. Mikä onni kohtasikaan. Vielä parempi onni olisi kyllä ollut, jos olisi sattunut runkoon se pikkaisen pitempi putki. 

kurkiaura

kurkiaura-1

yhdeksan

I was so lucky today: was standing by accident outside with my camera hanging around my neck  and suddenly cranes flew right above my head heading North.

Mainokset

25 comments

 1. Kurkiaura on yksi vaikuttavimmista ”luonnonilmiöistä”; audiovisuaalinen kokonaistaideteos. Kurjen ääntelyssä – miksikä sitä muuten kutsutaan? – on jotenkin lumoavan arkaainen sävy; sekä luopumisen melankoliaa, että jostakin todella syvältä kumpuavaa elämänvoimaa. Yhdessä urvahduskiekaisussa on syntymä ja kuolema, sekä kaikki siltä väliltä.

  Ei ihme, että Sibelius koki kurjet varsin voimakkaasti.

  Meillä on mökin lähellä kostea peltoaukea, ja siellä on jo useana kesänä viihtynyt kurkipariskunta – tepastelivat taas viime lauantaina tyytyväisen oloisina…

 2. Hienot kuvat!Ovatkohan ne täältäpäin tulleet, ne aina pysähtyvät tänne talvella ja keväällä matkalla/matkalta Afrikkaan talvehtimaan.

 3. Vau, nuo ovat aina niin vaikuttava näky, keväällä iloisena ja syksyllä haikein mielin niitä katselee.

 4. Iines

  Hienot kuvat nämä ovat, ja näistä näkyy kokonaisuus hyvin. Elämme niitä päiviä, että avonaisesta ikkunastakin kuuluu pitkin päivää iloista kraakunaa, kun joutsenia ja kurkia lentää yli, kohden pohjoista.

 5. Hienoja kurkiauroja olet kuvannut! Sinulle on blogissani haaste:)

 6. Olipa hyvä, että sattui kamera olemaan kaulassasi. Nyt mekin saamme ihailla komeaita kurkiauroja. 🙂

 7. Tuli vielä mieleen, kun eilen näin kuvaajan sihtaavan puolimetrisen objektiivin läpi valkoposki(?)hanhia vajaan metrin etäisyydeltä. Olisi ollut hauska nähdä, kuinka suuria niistä linnuista tuli. 😉

 8. Hieno osuma kuvattavaksi.
  Ja eikös ne hyvät kuvat synny ikäänkuin sattumalta

 9. Komeat kurkikuvat. Hyvä tietää, että niitä on tulossa enemmänkin tänne pohjoisemmaksi. Muutaman kurjen olen vasta nähnyt.

 10. Meillä päin varma kevään merkki on koirankakkakeskustelujen tuleminen tekstiviestipalstoille paikallislehteen 😀 Ei siinä joukahaisia ehditä kyttäillä, kun pitää kytätä kakkaa toisesta suunnasta.

 11. Keskimmäinen on hyvä osuma.

  Tuo Marin toteamus on tosi myös meilläpäin.
  =DDDD

 12. upea näky…meilläkin päin huutelee kurjet, joutsenet kilpaa…täällä on lähellä lintujärvi, jossa monet pysähtyvät matkallaan…=)

 13. Sopivat saapumiset haasteeseen

 14. Ovat taivaan muodostelmaluistelijoita!

 15. Hienot kuvat, kiva nähdä kurkia edes netissä. Meilläkin velloo koirankakka, sitä lähden tänään entiseltä pihaltani keräämään kun kuulemma kaksi kikaretta häiritsee nykyisiä asukkaita. :/

 16. Upea näky. Taitaa olla sitten kevät kun taivaalla näkyy auroja ja maassa kakkakikkareita 🙂

 17. Hyvät otokset! Sopii haasteeseen enemmän kuin hyvin!

 18. Kevään merkki jos mikä!
  Hienot otokset olet saanut kurkiaurasta.

 19. Ari

  Sulla kävi hyvä tuuri. Hienoja kuvia kurkiauroista!

 20. Kauniita ovat kurkesi – tallaisesta onnesta tulee koko paivaksi hyvalle tuulelle! KEvat tuo niin paljon lupauksia ja ihania asioita mukanaan 🙂

 21. miina

  Upea saapuminen. Viis niistä putkista, taivas, pilvet ja puunoksat vaan kruunaavat otoksen.

 22. I love these photos of the birds. Amazing. What a happy ”accident” that you were there with your camera around your neck.

 23. Petri, Yaelian, Eija, Iines, Inkivääri, Celia, Arleena, Irma, Mari, KooTee, Hanne, Susupetal, Savisuti, Vesimeloni, Tappari, Maaretta, Ari, M’man, Miina ja vielä Sarakin:
  Kiitokset kaikille, ihan kaikille mukavista, asiallisista, hauskoista tai muuten vaan sydämellisistä kommenteistanne näihin kurkikuviin. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: