Kesäkurpitsaveneet

Huhtikuun ruokahaasteen aiheeksi Vellipoika-blogin Nemo laittoi kolme väriä; keltaisen, punaisen ja vihreän. Osallistun aivan tavallisilla kesäkurppaveneillä, huomasin vain niitä tehdessäni, että värit ovat sopivasti kohdallaan haastetta silmällä pitäen. 

 

KESÄKURPITSAVENEET KAHDELLE

  • 2 napakkaa, ei niin isoa kesäkurpitsaa
  • n. 300 g (naudan)jauhelihaa
  • kantarelleja (pakastimesta)
  • 1 sipuli
  • 2 tl tomaattipyrettä
  • 150 g mozzarella-juustoraastetta (Valion pussi)
  • suolaa, pippuria myllystä
  • timjamia

Puolita kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra niistä sisustaa pois. Jotkut käyttävät irti kaavittua sisusta täytteeseen. Miksei, mutta ainakin minun kokemukseni mukaan sitä täytettä tulee ilmankin niin paljon, että kaikki ei koskaan mahdu mukaan, siispä minä heitän koverrukset pois. Ruskista jauheliha ja sulatetut kantarellit ja silputtu sipuli, lisää tomaattipyre , sekä suolaa ja pippuroi täyteseos. Lopuksi vielä timjami, jos se on tuoretta, kuivatun voi laittaa sekaan jo aiemmin. Täytä uuninkestävään astiaan laitetut koverretut kesäkurpitsapuolikkaat seoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Uuniin paahtumaan n. kahdeksikymmeneksi minuutiksi 220 asteeseen tai kunnes juustoraaste on sulanut ja syötävän  ruskeapilkkuista. Helppoa ja herkullista ja ah, niin tavallista ruokaa!

Punainen:

jauheliha-punainentomaattipyre-punainen

 

Keltainen:

kantarellit-1

juustoraaste-keltainen

 

Vihreä:

kesakurpitsa-vihreatimjami-vihrea

Veneet seilaamassa uuniin:

uuniin

Syömäkelpoiset paatit:

0404_9564-veneannos

Advertisements

11 comments

  1. Voi nam! Kohta saa kotimaisia kesäkurpistsoja ja sitten se herkuttelua alkaa 😉 Teen tosin noita harvemmin, mutta nyt kun tuli niin hyvät ohjeet niin voisinpa väsätä tässä kevään kunniaksi joku päivä.

    Tulee nälkä!

  2. Herkullista. Olivat suunnitelmissa meilläkin, joskus pitää väsätä. Ei siis kilpailu, vaan ihan vain omaksi ja perheen iloksi tekeminen.

  3. I can’t read a word, but the pictures tell the story. Stuffed zucchini is what we call this dish. And it looks very delicious.

  4. Oooo, hienot paatit. Ilmoittautimisesi on rekisteröity 😉

  5. Nam, nämä maistuis mullekin! 🙂

  6. Hienosti kuvattu eri värit ja muutenkin herkullisen kuuloisat veneet, erityisesti noiden kanttarellien takia…..Onnea kisaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: