Helppo majoneesi

+Aioli + Sitruunamajoneesi

Sauvasekoitin, mainoskatko tv:ssä ja se on siinä.

yksi annos

2 kananmunaa
reilu 4 dl öljyä
1 tl dijon-sinappia
n. 1 rkl sitruunamehua
(muutama tippa valkoista balsamicoa tai viinietikkaa)
hyppysellinen valko- t. mustapippuria
ripaus suolaa

Riko munat kapeahkon kannun pohjalle. Niiden päälle sinappi, suolaröpsäys, pippuriripsaus ja sitruunamehu. (Jos haluaa etikkaisempaa majoneesia, niin tähän kohtaan lisäksi myös balsamicoa/viinietikkaa oman maun mukaan) Lopuksi kaikki öljyt varovasti. Jäävät munien päälle kerrokseksi.

Bamix (mikä tahansa muukin sauvasekoitin käy), jossa vatkausterä, työnnetään varovasti kannun pohjalle munakerrokseen. Käynnistetään ja annetaan käydä munakerroksessa hetken aikaa. Aletaan nostaa pikkuhiljaa terää ylöspäin. Kun ollaan pinnalla, on majoneesi valmis. Jos ei tunnu tarpeeksi paksulta, lisätään öljyä surutta ja pöristellään vielä bamixilla lisää.

Tärkeää on aineiden huoneenlämpöisyys! Eli jos säilytät kananmunia jääkaapissa, muista ottaa ne ajoissa lämpiämään sieltä. Sama öljyn kanssa.

SITRUUNAMAJONEESI saadaan tästä lisäämällä perusmajoneesin sitruunamehun määrää. Esim. 1:n kokonaisen sitruunan mehu.

AIOLI syntyy, kun murskaa munakerroksen päälle lisäksi 1-2 valkosipulinkynttä.

8 vastausta artikkeliin “Helppo majoneesi”

  1. Vinkki: jos et pidä extra virginin mausta, käytä vähintään puolet jotain mauttomampaa öljyä. Sitten vielä: jos on ihan halvinta mahdollista sitä mautonta öljyä, hommaa lirahtaa, kokeiltu on. Ei auta mikään. Öljyn pitää olla hyvää, vaikkei se olisikaan extra virginiä.

  2. Päivitysilmoitus: 9. päivä « Karpin maailma
  3. Päivitysilmoitus: 23.1. « Karpin maailma

Jätä kommentti