Broilerin rintafileet Toscana

Kulinaarimurulan Välispiikki julisti helmikuun ruokahaasteeksi ……

kanan JA munan.  No mitäs,  ruokaa sitten niistä emmeistä ja ottamaan  osaa helmikuun kilpaan.

Aineet:

  • 4 broilerin maustamatonta rintafilettä
  • suolaa, pippuria
  • oliiviöljyä ja voita paistoon

Kuorrutus: 

  • 2 dl itse tehtyä majoneesia
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • vajaa dl öljyisiä aurinkokuivattuja tomaatteja 
  • 1 rkl dijon-sinappia (sileää tai karkeaa)
  • 1 dl parmesan-juustoraastetta
  • tuoretta rosmariinia muutama oksa hakattuna 

 

Valuta tomaateista öljy esim. talouspaperin päällä pois. Suikaloi tomaatit pieniksi paloiksi. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään kulhossa. 

kuorrutus

Ruskista fileet nopeasti kuumassa öljy-voiseoksessa molemmin puolin. Suolaa ja pippuroi fileet.

varia-pintaan
Laita fileet uunivuokaan lekottelemaan ja levitä kuorrutus päälle tasaisesti.

majoneesikuorrutus

Paista esilämmitetyssä uunissa 200° 15-20 min. (Kiertoilmassa hiukan vähemmän lämpöä, ettei käy niin kuin minulle, ruskistuu kunnolla 😉 )
Anna lihojen vielä levähtää paiston jälkeen viitisen minuuttia ennen tarjoilua. Seuraksi vaikka italialaista tattirisottoa (ohjeistan myöhemmin).

Jaa missä munat? Majoneesissa, majoneesissa. Haasteen ehdot täytetty!

kanaa-ja-tattirisottoa

PS. Reseptin muunsin omasta lammasohjeestani.

4 vastausta artikkeliin “Broilerin rintafileet Toscana”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s