Mysliä, ah, ah!

omenarenkaatTämän herkun tekemistä täytyy jo rajoittaa. Ipanatkin kiskovat vaikka koko pellillisen kertaistumalta, jos ei vieressä vahdi silmä kovana. On tämä kotona tehty vaan niin paljon parempaa kuin kaupan, ihan yyberhyvää herkkua! Mikä parasta, myslin ainesosia voi vaihdella ja ainesosien keskinäisiä suhteita voi säätää mielensä mukaan!

Inspiraationi lähteenä oli jo kesällä Ylimuuli apinakeittiössään, myös Rossana Bella Vanillassa tekee mysliä, mums! Näin siis muutamia mainitakseni.

Aineita, jota meillä käytettiin:jugurttia-myslia

  • suuria spelttihiutaleita (n. 4-5 dl)
  • kaurahiutaleita  (3-4 dl)
  • kauraleseitä (ehkä desi)
  • kuivattua omenaa (omat varastot, kts. kuvaa)
  • kuivattuja karpaloita (enemmän)
  • rusinoita (vähemmän)
  • macadamioita, kuorittuja manteleita, cashew’ta, pussinpohjat pistaaseja (paljon, paljon pähkinöitä!)
  • voita ja oliiviöljyä (voita n. 50 g  ja sekaan vielä kunnon luraus öljyä)
  • hunajaa (vajaa desi) (sopii kokeilla myös fariinisokeria tai intiaanisokeria, jos ei hunaja innosta)
  • ripsaus suolaa

murutomena-karpalo

Lämmitä uuni 200°. Sulata voi ja hunaja kattilassa, lorauta hyvää tekevää oliiviöljyäkin sekaan ja sekoita tämä möhnä hiutaleisiin ja muihin mahdollisiin leseisiin ja siemeniin ja pähkinöihin, joita sydämesi, mielesi ja kielesi halajaa,  isossa kulhossa. Levitä seoksesi (leivinpaperoituun) uunivuokaasi ja paahda sitä 10-15 min välillä käännellen. Varo, ettei kärähdä! Ota pois uunista ja kaada vaikka isoon astiaan. Lisää sekaan mieleisesi, mutta runsas määrä erilaisia kuivattuja hedelmänpaloja ja rusinoita. Ropsauta suolaa hiukan sekaan ja se on valmista! 

purkissa

15 vastausta artikkeliin “Mysliä, ah, ah!”

  1. Heipsis!
    Törmäsin blogilistan kautta tuoreeseen myslireseptiisi ja se kuullosti ja tuntui niin hyvältä, että varmana menee täällä kokeiluun…luulenpa että katoaa meilläkin tämän henkilökunnan suihin nopeasti…. kiitos paljon mysli-innoituksesta :)))))))

  2. Ihanalta kuullostaa. Tehtävä ensitilassa. Syön nimittäin joka aamu mysliä, joka on vähän tylsän makuista. Tämä ei todellakaan vaikuta tylsältä myslistä.
    Kauppaan on lähdettävä aineksia ostamaan.

  3. mmm kuulostaa ja näyttää ihanalta itse olen tähän mennessä tyytynyt vain lisäilemään aineita kaupan mysleihin mutta nyt on pakko kokeilla tätä!

  4. Johanna,
    Tervetuloa Melukylään! Käy kertomassa, mitä kaikkea laitoit mysliisi ja montako päivää siitä riitti. 😀

    Sooloilija,
    Jippijai! Kiva jos tuli kiire puotiin! Kannattaa katsoa myös Muulin ja Rossanan sörsselit, kuivattuja hedelmiäkin on vaikka mitä. Niin ja siemeniä, jos niistä tykkää. seesamit, pellavansiemenet ynnä muut.

    Yaelian,
    Mä voisin elää pelkällä jugurtilla ja tällaisella myslillä päiväkausia. Mutta mulla ei sisuskalut kestä määräänsä enempää ei viljoja eikä pähkinöitä. Meri-muuli sanoo niin somasti, että maha irvistelee myslille, ja niin se mullakin tekee, pahus…

    uteliaisuus,
    Tästä sitten lähtee kokonaan oman myslin säveltäminen, jeee! hauska nähdä sinunkin (minulle) uusi nikkisi täällä 🙂

  5. Eiksolekin aivan herkku?! Siis kuka tarttee rinsessakaakkuja kun on itsetehty mysli? O_O

    Vaikka mäkään en uskalla tätä juuri tehdä, kun söisin vaan samantein. Maha turboaa niin helposti kuivahedelmistä ja viljasta. Pitäs tehdä silkka pähkinäversio ja sitä ei tosiaan voi ihan kamalasti lapata 😀

    Vein juuri 60-vuotislahjaksikin erän mueslia, saaristolaisleivän kanssa.

  6. Meri,
    Liian hyvää tämä! 😀 😀 😀 Kyllä prinsessakakku on yhtä höttöä, jos mysliin vertaa. Mä en voi syödä pähkinöitäkään ilman rangaistusta kuin ihan vähän vaan! Mun maha laulaa seuraavana päivänä niin outoja lauluja, jos syön enemmän kuin kourallisen esim cässyjä. Hiki valuu vessassa ja oksettaa ja pyörryttää, ihan hirveetä sekin.
    Huippu lahja! Ruokalahjat on kyllä aina hyviä.

  7. Ihanan kuulloinen resepti! Tuleekohan siitä ihan pahaa tai tylsää ilman mitään pähkinöitä ja siemeniä. Olen nimittäin niille sen verran allerginen, että henki lähtee, jos syön…

  8. Tätyypi kokeilla tuota tehdä gluteenittomana. Meillä tekis varmaan kans kauppansa, kun kaupastakaan ei oikeen saa kuin paria lajia, ei aina viitsi samaa popsia. Vois laittaa vaikka tattaria tuon speltin tilalle… Nam, oikein kiva ohje .

  9. Anna,
    En usko, että sinäkään petyt. hauska nähdä uusi Anna Melukylässä 🙂

    Anioni,
    Jäiks! Laita niin paljon kuivattuja hedelmänpaloja, että tuntuu. Banaania, mangoa, papaijaa, ananasta, onhan näitä. Ei myslin takia kannata henkeään menettää. Ehkä? 😉

    Eija,
    Ylimuuli laittaa juurikin tattaria vielä speltin ja kauran lisäksi. Kuten sanottua, myslisekoituksen rajana on vain mielikuvitus.

  10. Anioni, ootko allerginen myös manteleille? Yksi vaihtoehto on laittaa vähän suurimoita joukkoon, siis vaikka tattarisuurimoita ja spelttisuurimoita, saa vähän pähkinämäistä purutuntumaa. Ja sitten tietty niitä kuivahedelmiä ja -marjoja!

  11. Oijoi miten hienon näköisiä kuivattuja omenoita. Mulla loppui juuri oma myslisatsi ja täytyisi raahautua kauemmas kauppaan ostamaan mysliaineksia.. Itsetehty on vaan niin hyvää.

Jätä kommentti