K:n käyttäjäraati testaa

Uutuutta pukkaa blogin konehuoneeseen ja kaikkea pitää kokeilla. Tai ainakin melkein, se anoppihan kuuluu jättää rauhaan sanonnan mukaan. Kokeillaas nyt. Jos lataan tähän postaukseen paljon kuvia, on viisaampaa yleensä näyttää ne galleriana. Esimerkki tässä. Vanha juttu, mutta nyt sen gallerian pitäisi näkyä – jos niin valitsee – slide showna. Tähän asti selvää itsellenikin. Minua kiinnostaa kuitenkin vanhojen, jo ennen ladattujen kuvien muuttaminen juuri tähän postaukseen slide showksi. Artikkelin kommenttiketjussa (ziljoona kommenttia!) oli jossain selitetty, että jo mediakirjastossa olevien kuvien kuuluu olla ’attached’ tähän postaukseen. Käynpä nyt liittämässä pari vanhaa kuvaa tähän ja katsotaan, toimiiko homma.

*varttitunnin päästä* Juu… ei onnistu ainakaan minun taidoillani. Vain yksi kuva (nro 2) suostuu olemaan galleriassa, koska sitä ei ole käytetty ennemmin mihinkään postaukseen. Kolme muuta kuvaa eivät mene tämän postauksen galleriaan, koska ovat jo omissa postauksissaan ’kiinni’. Että se siitä. Yhden kuvan slide? Siis tässä tapauksessa.

Jos nyt lataisi muutaman ’uuden’ kuvan summa mutikassa ja katsoisi, miten niistä tehdään slide. hetko… *ja aikaa kului…*

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Nysse on siinä. Mutta mihin tautiin tämä on lääke?  Tuon voi pysäyttää, mutta vaikka haluaisi kuinka palavasti katsoa isompaa kuvaa, kuvaa sen sisältä ei voi suurentaa. 1 plussa gallerialle. Jos teen itse sliden iPhotossa, voin liittää myös musiikkia. Tähän ei voi. 1 miinus wp:n slidelle. Tässä slidessa ei ole mitään herkkuja, ei erityylisiä sivun kääntöjä, ei nopeuden säätöä, ei yhtikäs mitään. Turha peli, etten sanoisi. Galleria voitti omassa vertailussani 6-0. Sitä paitsi laadukkaampia slide show-masiinoita on ilmaiseksi jokaisen ulottuvilla. Esim. rockyou.com on ihan kiva ja näppäräkäyttöinen vimputinsivu.

Yksityisen käyttäjäraadin tuomio: turha lisä näin alkeellisena versiona.

2 vastausta artikkeliin “K:n käyttäjäraati testaa”

  1. WP kun ei hyväksy kaikkia slide-showta, niin en ole edes yrittänyt. Hyvin informatiivinen postaus näin weepeeläiselle. Jätän siis edelleen väliin 😉

  2. Kyllä tuotiin taas torven toitotuksin ja rummun pärinöin tämäkin uutuus wp-kansalle. Ja wp-kansa on maassa rähmällään, than you, thank you thank you! Phöh!
    Tuolta rockyou.comista on saanut siirrettyä, mutta esim. Picasa-albumia slidena ei saa. Bloggeriin kyllä käy sekin. Välillä turhauttaa, kun tää blogipohja kaikista mua miellyttävistä perusominaisuuksistaan huolimatta on hiukan samanhenkinen suljettu ympyrä kuin Applen iTunes-iPhone-iSitäjatätä.
    Sen unohdin mainita, että suurin ilo tuossa julkaisupostauksessa oli meidän wp:n sliden käyttäjäystävällisyys, näkyy myös iPhonessa ja iPadissa, haha! Se on tämän vimpaimen herkku, 100 %:sti kaikille formaateille näkyvä Jacascript 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s