Varhaiskaalisalaatti

Nopea ja helppo

neljä annosta

1 varhaiskaali (n. ½ kg)

½-1 dl oliiviöljyä
loraus valkoista balsamicoa (tai sitr.mehua tai omenaviinietikkaa)
½ ruukkua tuoretta timjamia ( tai 1-2 tl kuivattua)
suolaa, pippuria

Pilko kaali ohuiksi suiroiksi.
Kaikki aineet samaan mielellään kannella varustettuun astiaan. (Jos ei ole kantta, käytä lautasta kantena) Kastiketta ei tarvitse erikseen sekottaa, sinne vaan lorotellen sekaan öljy ja balsamico, suolat, pippurit myllystä. Tuoretta timjamia nyt pikkasen sopii veitsellä hienontaa.
Kansi kiinni ja hakkaa voimakkaasti ylös-alas, että kaali ”antaa periksi”. Mielellään vähintään tunniksi kylmään tekeytymään. Saa hakata lisää ohikulkiessaan.

 

21.10. Tämä ohje on sitten uudessa Karpin keittokirjassa mm. Täytyy lopetella turha vaatimattomuus ja kirjoittaa jokaisen reseptinsä nimeen  tästä lähtien, että ’Krisun’ sitä tai ’Krisun’ tätä, toinen saa tästäkin  nyt gloriaa, kun en ajoissa älynnyt omakseni nimetä.

Mainokset

One comment

  1. Päivitysilmoitus: 46. päivä keskiviikko (15.4.) « Karpin maailma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s