Thaiwokki broilerista

chilin ja kookoksen pistämätön liitto

viisi annosta

450g paketti maustamattomia broilerin fileitä (valmiit suikaleetkin käy)
1 iso sipuli
1(-2) kiinalainen valkosipuli
n. 20 cm pala kesäkurpitsaa
1 reilunkokoinen paprika
1 tl thaicurry-tahnaa
1 tl inkivääritahnaa (t.tuoretta raastettuna)
thai-kalakastiketta
1 prk (200 ml) kookoskermaa
paistoon neitsytkookosöljyä (t. muuta öljyä)

Suikaloi broilerin rintafileet , ei kuitenkaan ihan ”kiinalaisiksi” suiroiksi. Tee sipulista suikaleita. Siivuta valkosipuli. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika reilunkokoisiksi paloiksi.
Kuumenna wokki savuavan kuumaksi, laita sinne öljyä sopiva määrä ja lisää broileripalaset, curry- ja inkivääritahna. Roiski hiukan kalakastiketta myös mukaan. Pyörittele kananpalasia ahkerasti hetken aikaa ja nosta ne sitten syrjään. Kuumenna lisää öljyä, jos tarvitsee, ja laita wokkiin ensin sipulit ja melkein heti perään kesäkurpitsat ja paprikat. Vain hetki ahkeraa aineiden pyöritystä wokissa. Älä anna kesäkurpitsan ja paprikan kypsyä yhtään liikaa, lötkistyvät suotta. (Ovat myös ikäviä syötäviä puikoilla, ainakin lasteni mielestä.) Lisää broilerit takaisin vihannesten joukkoon. Kaada sekaan kookoskerma ja lisää kalakastiketta. Anna porista ihan hetken. Tarkista maut.

Perheen ”yläkarpeille” lisäksi riisiä tai nuudelit.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s