Omenamarmeladi

Omenamarmeladia uusin maustein

  • hapahkoja (kotimaisia) omenoita kymmenen-viitisentoista
  • 1-2 dl sokeria (riippuu omenoiden happamuusasteesta)
  • 1 vaniljatanko (puolikas riittää)
  • 1 rosmariinin oksa
  • n. 1 dl vettä
Kuori omenat, poista siemenkodat ja laita paksupohjaiseen kattilaan hienoksihakatun rosmariinin, sokerin, ja puolitetun vaniljatangon, josta siemenet on kraapittu irti kattilaan,   kanssa. kaada vesi sekaan ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Anna putputella hyvin miedolla lämmöllä hellalla pitkän mutta määrittelemättömän ajan. Tunti- puolitoista on sopiva. Sopii sekoitella välillä. Nesteen haihtuessa laitoin ehkä jossain puolessa välissä kannen ‘puuroni’ päälle, ettei tule liian paksua töhnää. Karamellisoituminen on se, mitä kohti tässä olisi tarkoitus mennä, ja siksi on vaikea sanoa täsmällistä aikaa.
Sokerina pohjalla.
Vaniljatanko ui omenoissa.
Vuohenjuuston kylkiäisenä erinomaista, ei töki maustamattoman jogurtinkaan seassa. Paahtoleivän päällisenä, jos kuka leipää syö.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s