Mansikoita Zabaglione-kastikkeessa

Mansikoita Zabaglione-kastikkeessa 4:lle
  

    4 kananmunan keltuaista 

    5 rkl tomusokeria

  • 4 rkl valkoviiniä
  • ½ limetin kuori
  • 2 limetin mehu
  • mansikoita tarpeeksi

Kaada kattilaan vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Käytä kattilaa vesihauteena.

Sekoita lämpöä kestävässä kulhossa (teräs, lasi) kaikki zabaglionen ainekset. Aseta kulho hiljalleen kiehuvan veden päälle höyryyn ja vatkaa jatkuvasti, kunnes zabaglione on ilmavaa. Älä kuumenna liian kuumaksi. Jos kastikkeen lämpötila nousee yli 85 asteen, siitä tulee munakokkelia.

Kun kastike on valmis, ota kulho pois kattilan päältä ja jatka vatkaamista, kunnes kastike on jäähtynyt.

Jaa marjat neljään tarjoilukulhoon ja kaada päälle zabaglionea. Nauti heti. Marjoja tietysti kauden mukaan, olisipa ollut mustikoita pakkasessa lisäksi.

Aitoon zabaglioneen käytetään Marsala-viiniä, eikä ollenkaan limeä. Mutta voi että maistui hyvältä tämä lime-versio mansikoiden kanssa!

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s