Karpalo-valkosuklaaleivos

Makeanhampaan kolotukseen helppoja leivoksia kahvipöytään ja glögin kanssa.

aineet:

  • 100 g valkosuklaata
  • 50 g voita
  • 2 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl rouhittuja pistaasipähkinän sydämiä
  • ½ dl kuivattuja karpaloita
Rouhi suklaa terävällä veitsellä. Mittaa kattilaan voi ja suklaa. Sulata miedolla lämmöllä pari minuuttia kunnes suklaa on lähes sulanut. Ota kattila liedeltä ja kaavi suklaa kulhoon jäähtymään hetkeksi.
Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon voi-suklaa ja vehnäjauhot, joiden sekaan on sekoitettu pähkinät ja karpalot. Kaada 20 cm x 30 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 200° n 15 minuuttia
Anna levyn jäähtyä, leikkaa neliöiksi ja koristele tomusokeripilvellä.
* * *
* * *
Huomioi: Leivinjauheen puuttuminen ohjeesta ei ole virhe. Kannattaa myös malttaa syömistä vähintään seuraavaan päivään, maistuivat aluksi kovasti vain kananmunalle. Leivokset rauhottuivat ajan kanssa meheviksi ja maut pääsivät tasapainoon. Kolmantena päivänä leipomisesta vasta hyviä olivatkin.
Ohje: KK 22/10.

8 comments

  1. SuviAnniina

    Apua, herkullisen näköistä😉

  2. Jaaha, Lepikselle tuli taas lisää leivottavaa😉

  3. Äääh! Herkkua herkkua! Voi pojat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s