Kantarellikeitto

Kantarellisoppa  lämmittää talvella.

kantarelli-vihanneskeittoAineet:

  • n 2 dl pakastettuja kantarelleja
  • 1 pkt (160g) Savupoikien englannin pekonia 
  • 3 isoa sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 4 suurta porkkanaa
  • paketti chevreä (kuorettomia valmiita pehmeitä kiekkoja, tarkistan nimen)
  • suolaa, pippuria
  • 3 tl savustettua paprikajauhetta (Mas Portell)
  • timjamia
  • voita
  • vettä
  • 1 dl kuohukermaa
  • ruukku lehtipersiljaa

Paloittele pekoni,pilko sipulit isohkoiksi lohkoiksi, murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella ja paloittele. Kuutioi kesäkurpitsa ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Haihduta sienistä kuivan keittopadan pohjalla hiukan nestettä pois, lisää pekoni ja anna hetken lämmetä, ei niinkään kuivaa karrelle. Hiukan voita lisäksi padan pohjalle ja lisää vihannekset mukaan saamaan hiukan väriä. Paprikajauho myös tässä vaiheessa, toimii rasvan kanssa paahtuessaan parhaiten. Suola, pippuri ja timjami sekaan myös ja kiehuvaa vettä sen verran, että aineet nippa nappa peittyvät. Murenna sekaan myös vuohenjuusto. Anna kypsyä ja hautua miedolla lämmöllä, kunnes vihannekset ovat kypsiä ja pehmeitä, ei haittaa, vaikka sipulit ja kesäkurpitsat hajoaisivat sekoittaessa saostamaan soppaa. Puoli tuntia hellalla minimi. Lisää sekaan kerma ja hakattu persilja ja tarkista maku.

Nauti!

soppa-ja-sampyla

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s