Italialaiset lihapullat Pimiento kastikkeessa

Vaihtelua arkeen. Käyvät erinomaisesti myös juhliin

kolme annosta

lihapullat:

* 400 g nauta-sikajauhelihaa
* suolaa
* pippuria
* 50 g kapriksia
* 2-3 rkl chiliketsuppia
* 1 salottisipuli
* 50 g pecorino-juustoa
* basilikaa
* lehtipersiljaa
* ruohosipulia
* 2 valkosipulin kynttä
* 1-2 chilipalkoa
* cayennepippuria
* paprikajauhetta
* 2 tomaattia

Tomaattikastike Pimiento:

* 4 kypsää tomaattia
* 2 valkosipulin kynttä
* oliiviöljyä
* 1-2 rkl tomaattipyreetä
* 2 salottisipulia
* 1/4 chilipalkoa (maun mukaan)
* 2 tl paprikajauhetta
* 1 dl valkoviiniä
* 1-2 dl vettä
*( sokeria)
* suolaa
* pippuria
* basilikaa
*

Lihapullat:
Kuullota öljyssä hienoksi pilkotut sipuli, valkosipuli ja chili. Kylmäkalttaa tomaatit ja pilko. Raasta pecorino-juusto. Sekoita ainekset. Muotoile isoiksi palleroiksi. Paista pannulla ja loppukypsennä tomaattikastikeessa.

Kastike:
Kuullota vihannekset oliiviöljyssä. Lisää valkosipuli, paprikajauhe ja tomaattipyre. Anna hauta hetki. Lisää muut ainekset. Keitä kypsäksi hiljalleen muhien 30-40 minuuttia välillä sekoittaen. Soseuta, lisää lopussa basilika. Paseeraa tarvittaessa. Lisää lihapullat joukkoon ja kypsennä hiljalleen vielä 5-8 minuuttia.
———————————————————
”Suurperheellisenä” kolminkertaistan jauhelihan ja hiukan muuntelen ja sovellan ohjetta, pääsääntöisesti kuitenkin teen ohjeen mukaan. esim kolminkertaiseen annokseen riitti lapsiperheessä erittäin hyvin yksi pieni purkki kapriksia, se ohjeen 50 grammaa.
Tavallinen persiljakin käy, tottakai. Ja juusto oli jotain? Parmesaania, ehkä, tuskin pecoriinoa sattui olemaan kaapissa. Ruohosipulikin puuttui.

Tomaatin kylmäkalttaus tapahtuu näin: lohko tomaatti, poista siemenosa (kastikkeen sekaan, ei roskiin) Viillä terävällä ja ohuella veitsellä kuoren vierestä, kuori roskiin ja se mikä jää, kuutioidaan.

Muunnoksia:

  • Lampaanjauheliha käy tähän ohjeeseen erittäin hyvin, mikä tahansa varmastikin, hirvenjauhelihastakin olen tehnyt, mutta silloin laitan myös possua mukaan, hirvi yksinään on liian kuivaa.
  • Herkullista tulee myös mielestäni lihamurekkeesta tuolla taikinaohjeella. Mitään korppujauhoa siihen ei tarvitse laittaa. Mureketta olen tehnyt monta kertaa, kun on ollut kiiruumpi, eikä aikaa sen paremmin kuin tomaattejakaan soosiin ole ollut.

*ohje napattu jostain tv:n kokkiohjelmasta alunperin*

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s