Hasselpähkinä-omenasämpylät

Hasselpähkinä-omenasämpylät
aineet:
  • 2 ½ dl vettäpahkinasampylat
  • 2 ½ dl piimää
  • 25 g tuorehiivaa (t. 1 pss kuivahiivaa) 
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • (1 tl kanelia)
  • 80 g (= 1 pss) hasselpähkinärouhetta
  • 1 keskikokoinen  kuorittu omena raastettuna
  • n. 10 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1-2 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl extra virgin oliiviöljyä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen murennettu hiiva. Lisää mukaan hunaja, suola,( kaneli), öljy ja omenaraaste. (Itse raastoin omenan suoraan päältä  kulhoon.) Pähkinärouheen voi sekoittaa valmiiksi jauhoihin, jos haluaa, minä sekoitin nesteeseen ensin 4 dl hiivaleipäjauhoja ja kaadoin pähkinärouheen seuraavaksi kulhoon. Jauhoja lisää ja kunnollista alustusta, kunnes taikina irtoaa kuta kuinkin kulhon reunoilta, mutta ei ole vielä liian kovaa. Yleensä ei kannata leivän/sämpylän teossa liian tarkasti seurata jauhomääriä, sillä niiden kosteuspitoisuus vaihtelee. Taikinan valmistumista tarkkailemalla oppii nopeasti, milloin se on sopivan löysää/kimmoisaa. Ripsauta taikinan päälle kulhoon hiukan vehnäjauhoja, peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.  Vaivaa kohonnut taikina jauhotetulla leivinpöydällä hyvin. Tee sämpylät  (n. 20 kpl), peitä taas liinalla ja anna kohota. Uuni 225° (kiertoilma 200°) 10-15 minuuttia. Alkuperäinen ohje: KK 3/2009. Omani on muunneltu kaapissa olevien aineiden mukaan. 

2 comments

  1. Päivitysilmoitus: Fındıkta rekolte düştü sanayici kabusta | BLOGSPOT TEMPLATES

  2. Päivitysilmoitus: Fındıkta rekolte düştü sanayici kabusta | WORDPRESS PORTAL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s