Hannan saalisalaatti

 

 

Kun Hanna, joka valmistuu tänä keväänä ( 2008 ) kokiksi ja nykyisin pitää suosikkilistallanikin olevaa Hannan soppaa, aikanaan karppipalstalle kirjoitti tämän ohjeen tuli kirjoitusvirhe. Hanna kirjoitti saali kaalin sijaan. Nimi jäi elämään, ainakin meidän perheeseen! Tiedän myös, että Hannankin huumoria tämä nimitys kutkuttaa.

* * * * *

Oikeasti tämän nimi on Marinoitu kaali-fetasalaatti.

Grilliruokien lisukkeeksi tai salaattipöytään…

kuusi annosta

Puolikas kaali
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua valkopippuria
1 rkl etikkaa (enemmänkin)
250 g fetajuustoa
1 dl oliiveja
1 paprika
0,5 ruukkua oreganoa
0,5 dl oliiviöljyä (tai enemmänkin, maun mukaan)

Leikkaa kaalista ohuita suiroja (perunankuorimaveitsellä tai juustohöylällä). Mausta suolalla, pippurilla ja etikalla. Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä pari tuntia. Valuta liemi pois kulhon pohjalta.
Lisää kaalin joukkoon feta, oliivit, suikaloitu paprika, oregano ja öljy. Sekoita ja tarjoa.

* * * * *

Vinkki: Tee isosti enemmän kaalipohjaa!

Jos ei ole muita syöjiä kuin minä, en lisää peruskaalipohjan sekaan fetaa, enkä oliiveja, syön aivan paljaaltaan ja kyllä maistuu! Tai sitten lisään fetaa ja oliiveja vain kerta-annokseeni, sillä kokemukseni mukaan tuo kaalipohja säilyy päiväkausia hyvänä syötävänä jääkaapissa, jos siihen ei lisää fetaa eikä oliiveja.

One comment

  1. Päivitysilmoitus: 5. päivä « Karpin maailma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s