Gluteeniton taatelikakku

Nonni. Ja kuvakin puuttuu, unohdin ottaa sen. Lisään myöhemmin. Mutta kakku toimii, on gluteeniton ja maidotonkin.

Aineet:

  • 250 g kuivattuja taateleita
  • 1 1/2 dl omenatäysmehua (tai vettä)
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl muscovadosokeria
  • 150 g voita
  • 2  munaa
  • 3 1/2 dl mantelijauhoja 
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta

    Voitele kakkuvuoka voilla huolellisesti ja jauhota mantelijauhoilla.  Pilko taatelit kattilaan. Lisää omenamehu ja sokerit (voit käyttää myös joko pelkkää sokeria tai muscovadoa ) Kuumenna taateli-sokeriseos kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia, kunnes seos on sosemaista. Vatkaa seos kuohkeammaksi sauvasekottimella Lisää paloiteltu voi ja anna sen sulaa kuumaan taatelisoseeseen. Anna taateli-voiseoksen jäähtyä haaleaksi. Lisää munat samalla puuhaarukalla voimakkaasti sekoittaen. Yhdistä manteli- ja perunajauhot sekä vaniljasokeri ja leivinjauhe. ( Käytä kaupasta saatavaa hienojakoisia mantelijauhoja, itse jauhamalla mantelit eivät jauhaudu riittävän hienojakoisiksi tätä kakkutaikinaa varten.) Lisää kuivat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50–60 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta näyttää tummuvan liikaa.  Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle. Anna jäähtyä.

    Siivilöi kakun päälle tomusokeria halutessasi. Paketoi kauniisti, jos kakku menee lahjaksi tai myyjäisiin.

    Voit lisämaustaa taatelikakun halutessasi kanelilla ja inkiväärillä. Kakku on parhaimmillaan, kun se saa vetäytyä yön yli.

Mainokset