Amerikan Vihtorin lammaskaali

wanhanajan pataruoka

kuusi annosta

vajaa kilo lampaan rintaa
1 isohko kaali
kokonaisia valkopippureita
suolaa
timjamia
voita paistoon
vettä

Kaali ja lampaanliha paloitellaan. Kaali ruskistetaan kevyesti voissa paistinpannussa tai padan pohjalla. Lampaanpalat ruskistetaan niinikään.
Ruskistetut kaalit ja lihat samaan pataan. Sekaan valkopippuria ja suolaa, sekä vettä. En laita läheskään niin paljon, että aineet peittyisivät, koska muuten lopputulos on soppaa. Kansi päälle ja annetaan lempeästi poreilla parisen tuntia.
Jos timjami on kuivattua, sen on voinut jo aiemmin laittaa sekaan, jos se on tuoretta, niin nyt lopuksi. Ja maun mukaan. Voi kokeilla myös meiramilla. Tarkista suola.
*******
Varhaiskaalia en suosittele, se on tähän aivan liian pehmeää, menee muusiksi kauan keitellessä. Jos tekee vähän varhaisemmasta kaalista, niin keittelee lihoja kauemmin ja lisää ruskistetut kaalit vasta puolisen tuntia ennen valmistumista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s