paahdetut ruusukaalit

Aina on kiire ja ruokaa on saatava nopeasti. Aina on syyllinen olo, kun syödään liian vähän kasviksia.  Mikäänhän ei voita nopeudessa kaupan valmismakaryynilaatikon mikrotusta, mutta minä liputan aina oikean kotona valmistetun ruoan puolesta. Tässä yksi arjen pelastava ohje, helppo ja aika nopeakin. Paista kylkeen kanafileet, lampaankyljykset, käytä eilisiä lihapullia, paista mausteisia makkaroita tai mitä nyt vaan ikinä keksitkin.

                       Paahdetut ruusukaalit

  • reilu ½ l ruusukaaleja
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • ½ sitruunan mehu
  • n. ½ dl mantelilastuja
  • 2-3 rkl rastettua parmesaania

Esilämmitä uuni 200°seen. Siisti ruusukaalit leikkaamalla kannat ja poistamalla uloimmat lehdet, jos tarpeen ja puolita ne. Laita puolikkaat (leivinpaperoidulle) uunipellille ja ripsottele päälle oliiviöljyä ja suolaa. Sekoittele, että kaikki pikku ruususet saavat osansa öljy-suolakylvystä. Paahda uunissa n. 20 minuuttia. Ota pelti uunista ja ripottele pinnalle mantelilastut. Takaisin uuniin viideksi minuutiksi tai kunnes mantelilastut ovat saanet ihan vähän väriä. Laita ruusukaalit mantelilastuineen sopivaan kulhoon, purista sekaan sitruunamehu ja raasta vielä parmesaania päälle. Tarkista suola ja vie tarjolle.
ruusukaalilisuke

2 comments

  1. Tämä kuulostaa syntisen hyvältä!

  2. Ihanaa! Melukylä on herännyt henkiin pitkähkön talvi- ja kesäunen jälkeen! Kiva, kiva, kiva!!!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: