Tein eilen jälkkäriksi suklaamoussea. Fine dine –annoksia varmaankin 15, isoja annoksia 10. Syöjiä 5 ja kippo tyhjä viidessä minuutissa.
Suklaamousse
- 200 g tummaa suklaata (60%)
- 2 rkl maitoa
- 6 munaa
- 1½ dl creme fraichea
- n 1 dl sokeria
Laita paloiteltu suklaa teräskulhoon
kiehuvan vesikattilan päälle. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Nosta kulho pöydälle. Sekoita maito suklaaseen. Sekoitteluun riittää vaikka nuolija, ei tarvitae vatkata. Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset yksitellen – kaksitellen, kuinka monta nyt sattuu tipahtamaan – hiukan jäähtyneeseen suklaaseen. Lisää sekaan dl sokeria ja vielä 1,5 dl creme fraichea. Vatkaa valkuaiset (+ 1rkl sokeria) vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Kääntele suklaan sekaan vähän kerrallaan ja klimpit sileiksi. Vie jääkaappiin tai kylmiöön vähintään kolmeksi tunniksi mutta yön yli on liian pitkä aika, saattaa kovettua liikaa.
Näin meillä ja Leila Lindholmilla Ranskassa tehdään!
Huomiot:
- Vaikka syön värähtämättä ja mieluiten niin vahvaprosenttista suklaata ’raakana’ kuin kaupasta saa, niin tässä riittää vähemmät prosentit, tulee aika tujua. Maun mukaan sopii tehdä.
- Jääkaappiaika lyhenee, jos laittaa moussen valmiiksi pieniin annoskippoihin
Lusikankin ehti joku jo nuolasta.
Nami nami.
Suklaa kaikissa muodoissaan on kyllä hyvää.
Jösses että rupes tekee mieli tuota. Täytyy ottaa resepti talteen…
Ole hyvä vaan 🙂