amerikkalaiset aamiaispannarit 2

Ei ehtinyt mitään koristeluhärpäkkeitä tai valuvaa siirappia laittaa keon päälle.

Ei ehtinyt mitään koristeluhärpäkkeitä tai valuvaa siirappia laittaa keon päälle.

Amerikkalaiset pannukakut (buttermilk pancakes)

  • 1 dl spelttijauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl tummaa ruokokidesokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • 1 muna
  •  2 dl luonnonjogurtta (1,5%)
  • ¼ dl täysmaitoa
  • ½ dl voisulaa

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Riko toisessa kulhossa munan rakenne rikki ja lisää siihen jogurtti, maitoloraus  ja voisula.
Yhdistä kuivat aineet ja jogurtti-munaseos. Taikinan tulee olla paksua, paljon paksumpaa kuin lettutaikina. Paista lettupannussa tai tavallisessa paistinpannussa voissa, miedolla lämmöllä hitaasti. Tarjoile esimerkiksi tuoreiden t. pakastettujen marjojen, hillon tai vaalean siirapin kanssa. Koko jogurtti-maito- määrän voi laittaa ihan vaan piimänä. Ja lopputulos on edelleen hyvänmakuinen. Meillä ei ollut kaapissa piimää.

*

Tällä takinamäärällä paistoin 9 pannukakkua. Syöjiä 4 + 1 koira. Alussa laitoin hiukan liikaa taikinaa pannulle kerrallaan, ensi kerralla paistan 12 lättyä tästä määrästä taikinaa. Luulisin.

Mainokset

7 comments

  1. Namskis! Tuollaisia tuli syötyä joskus Jenkeissä asuessa;vaahterasiirapin kanssa tarjottuna..

    • On täälläkin kaupoissa jo vaahterasiirappia. Meillä ei vaan tykätä sen mausta. Kotimainen vaalea siirappi maistuu teineille näiden kanssa parhaiten. Seuraavaksi ajattelin tehdä venäläisiä syrnikkejä kokeeksi. Niiden kanssa imetään smetanaa… Noh, ehkä kerran vuodessa voi tehdä, jos ne maistuvat.

  2. Herkkua! Eipä ole kyllä tullut tehtyä vuosiin….

  3. Kas kas! Hienosti meni. Vaahterasiirappi on ns. opittua makua. En minäkään ensimmäistä kertaa tykännyt, enkä toistakaan. Jugurtti+maito toimivat hyvin, mutta mitä on tuo PELTIjauho, heh heh. Ruokokidesokeria käytän jatkuvasti, se on niin kaunistakin. P.S. Pannu on ollut hieman liian kuumana, kokeile miedommalla lämmöllä. Terveisin ”Ei Oikea Kokki”

    • No joo toi yks vaan 😀
      Speltti on alkuvehnää, josta nykyinen hyvin sitkoutuva vehnäjauho on kehitetty. Samalla kehitettiin kaikki vehnän vielä alkumuodossa olleet hyvät ominaisuudet pois. Onneksi jossain oli kylvösiementä vielä jäljellä. Speltti in English por favor!

  4. Spelt, also known as dinkel wheat,[2] or hulled wheat. wikipedia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: