joululimppu – piimälimppu

joululimppu

Piimälimppu

  6 limppua

  • 1 l      piimää
  • 100 g hiivaa ( 2 palaa)
  • 2 dl    siirappia
  • 1 rkl   suolaa
  •           fenkolia
  • 1        muna
  • 3 dl    ruisjauhoja
  •  22-24 d vehnäjauhoja
  •  70 gr sulatettua voita
  •  
  • Voiteluun:  piimää ja siirappivettä (vajaa 1/2 dl lämmintä vettä + 2-3 rkl siirappia)


Kuumenna piimä kädenlämpöiseksi ja liota hiiva nesteeseen. Lisää siirappi, suola, muna ja mausteet. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja loppupuolella sula voi. Alusta pehmeäksi taikinaksi joka irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina kaksinkertaiseksi, n. 20-30 min. Leivo 6 limppua. Kohota leivinliinan alla 20 min. Voitele kohonneet leivät piimällä  ja paista uunin alatasolla 180° (kiertoilma) n. 30-40 min. Voitele leivät siirappivedellä heti uunista otettuasi ja anna jäähtyä ritilällä.

 

Annoksen voi toki puolittaakin, mutta näitä suloisia joululimppuja voi myös pakastaa. Olen myös kipaissut viemään naapureille ja ystäville joulumuistamisina. Uunituoreina ja vielä lämpöisinä ovat suuri menestys. Reseptin on antanut käyttööni Jaana-ystäväni jo vuosia sitten.

4 comments

  1. Nam, nam, nam! Leipoa en aio, mutta tämän tuoksun siivittämättänä katoan kohti Keski-Suomea. Toivotan sinulle oikein nautinnollista joulun aikaa!

  2. Kiitos aamupalasta, heräsin vasta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: