Krisu-design: eteisen portaat

Muutosta tähän kotiin on kuusi vuotta. Olen kuusi vuotta inhonnut meidän mäntyisiä portaita. Kuusi vuotta katselin edellisen asukkaan lapsiportin poiston jälkeisiä reikien paklauskohtia seinissä, sekä portaiden ylä- että alapäässä. Kuusi vuotta odotin maalia seiniin ja portaisiin. Tämä jos mikä lisää kärsivällisyyttä. Hommaan meni exältä ennen juhannusta vajaa viikko, tiistaista lauantaihin. Apuna Isoveli, joka hioi portaat, Mies, joka pitkänä laitteli lamppuja ym, sekä minä autokuskina ja tavaranhankkijana. Katsokaa:

ennen

Tähän väliin ruman koiraportin ensimmäinen pikahätäversio alla. Yllä ennen-kuvassa viritelty toinen versio koiraportti-aiheesta. Jos mahdollista vielä hirveämpi viritys kuin ensimmäinen, mutta ehdottomasti helppokäyttöisempi, saranoitu ja lukkoon salvattava malli.

*

riisuttu

hahmottuu

hahmottuu lisää, uudet lamput jo paikoillaan

alas. huomatkaa vauhtiraidat oikealla seinässä ja valo uuden kaiteen alla.

jälkeen, siis valmis!

 Harmaata ja valkoista maalia, harmaata stopparinauhaa sekä pensseleitä ja muita rensseleitä (K-Rauta), kaide, uusi sirompi ja pidempi tukipylväs ja muita rimoja (Puutoimi), pari – energiaa säästävää – lamppua ja led-valonauhaa (Bauhaus). Oven viereen kaksi tauluhyllyä (Ikea) avaimille ja aurinkolaseille, kolme valokuvakehystä (Ikea) mummun lähettämille isoille luonto-aiheisille korteille. Harmaat seinät –idea lähti ulko-oven edessä olevasta harmaasta kivilattiasta. Harmaata myös eteisen liukuovisessa Inaria-kaapistossa. Toinen lampuista on harmaa-valkoinen ja toinen täysin valkoinen. Vanhat matotkin istuvat kokonaisuuteen kuin valetut, samoten vanha valkoinen Sovella-naulakko. Ja Timi sopii aina kaikkeen. Olen erittäin, erittäin tyytyväinen lopputulokseen!

Timikään ei tarvitse enää porttia, on toipunut lievästä toispuoleisesta halvauksestaan hienosti. Huteruutta huomaa vain liukkaalla alustalla.

13 vastausta artikkeliin “Krisu-design: eteisen portaat”

 1. Ihana! Sopivasti murrettua ja puhtaan vlakoista. Uskon, että sinusta tuntuu hyvältä kuuden vuoden odotuksen jälkeen! Voit olla reilusti ylpeä talkooporukastanne sekä lopputuloksesta. Minä ainakin olisin! Uusi freshimpi eteinen… (Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin nyt tarve uudistaa alkaa levitä laajemmalle, muu alkaa näyttää kulahtaneelta – niin ainakin aina meillä 🙂 )

  1. Kiitos, Mari! Kyllä tuntuu hyvältä, niin uskomattoman hyvältä 😀
   Täällähän tehtiin kaikenlaista silloin 6 vuotta sitten, kaadettiin seiniä ja laitettiin yläkertaan parkettilattiat ja maalattiin ja tapiseerattiin seiniä. Eteisen seiniä ehdittiin vaan paklata. Kaksi vuotta sitten sain viimeinkin 4 vuotta jaloissa pyörineet kaakelit yläkerran pikkuvessan seiniin ja uuden seinämallisen pytyn. Vessarempasta täällä ja täällä. Vuosi sitten sain pihaterassin laajennuksen ja kukkapenkin siirron. Nyt saatiin eteinen valmiiksi.
   Seuraavat päässä muhivat uudistuskohteet: Sisäovet on uusittava. Siirtynee aikaan, kun pojat ovat muuttaneet omilleen niitä paiskomasta. Alakerran parketti on monesta kohtaa puhki ja hyvinkin naarmuinen koiran pinkaisureiteillä. Ei varmaankaan korjata/vaihdeta, ennen kuin Timi kirmaa vapaana ikuisilla niityillä. Näiden jälkeen on varmaankin keittiön vuoro. Ja sitten sauna ja pesuhuone… Tätä rataa, aina vaan!

   1. Kaikista mieluiten olisin jättänyt portaista kaiken ylimääräisen krääsän, kuten kaiteet ja rimat ja muut tilpehöörit pois. Riisuttu versio olisi ollut mieleinen, mutta kun jostain on otettava tukea välillä, ei tästä nuorruta.

 2. Hieno portaikko 🙂 Ja upein kuva portaikosta on se, jossa mainitset vauhtiraidat. Hyvää kannattaa odottaa vaikka sitten kuusikin vuotta.

  Minun maalausprojektini – tai oikeastaan se olisi lapseni, mutta kun minä tykkään maalaamisesta – on kovin pieni sinun remonttiisi nähden, mutta ei oikein edisty sekään. Pitäisi maalata yksi pieni lipasto parvekkeella, mutta kun aina vain sataa. Maali ja pensselitkin ovat jo valmiina, ovat olleet jo kolmisen viikkoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s