kasvojen kohotusta

Vaikka ulkona on täysi talvi, ajattelin tehdä hiukan siivousta blogissa kevään ja pääsiäisen kunniaksi. Vielä ei ole valmista, kärsivällisyyttä, pyydän.

Mainokset

23 comments

 1. Ari

  Oot tehnyt täällä remontia, kivat tapetit 🙂

 2. Ari

  Minä opiskelin css vuoden, parhaiten oppii kokeilemalla että ymmärtää sen rakenteen.
  Täällä on aika hyvä yksinkertaiset perusohjeet
  http://www.cs.uta.fi/ipoppla/www/ipoppla03/ka/tohje/tyylioh.htm
  jat täällä
  http://www.2kmediat.com/css/

  • Ajattelinkin, että siihen menee aikaa, mutta että ihan vuosi? huh…. Mä en voi edes kokeilla, ennen kuin tiedän edes jotain, mitä siinä tapahtuu. Kiitos linkistä 🙂

 3. Tämän pohjan piti olla mm. valmiiksi translation-ready. Miksi sivupalkit näkyvät vain sivujen yhteydessä, eivät artikkelien? Hankalaa on, mutta vielä en luovuta. Onneksi tämä on ilmainen pohja, voi hyvillä mielin palata vanhaan, jos tämä ei ala toimia.

 4. Ari

  Ja saa kysyä mitä vain jos tulee jotain ongelmia, opiskelin css aika innokkaasti aikoinani, on siinä selviä etuja vanhaan html koodiin nähden.
  Css kaikki perustuu laatikoihin (box) ja niitä voi sijoitella melkein minne tahansa. hae jostain jokin simppeli css sivusto ja katso kuinka seon luotu, sekin on hyvä tapa oppia struktuuri.
  Laatikoista täällä
  http://www.w3schools.com/css/css_boxmodel.asp
  ja täällä
  http://css-tricks.com/the-css-box-model/

  Kysyä voit joko blogin kautta tai ari.kokkonen@gmail.com
  Tässä oleva email on hämäystä koska Wp:ssä on jokin ongelma joka estää kommenttien lähettämisen oikealla emailillä

 5. Ari

  Pieni vinkki vielä, nämä wp.com sivut ovat aika hankala lähtökohta alkaa suunnittelemaan omanlaisia sivustoa, toki se onnistuu, mutta wp laittaa mukaan omaa koodiaan tai jättää jotain pois, tässä sivustolla on esim poissa kokonaam sivun määritykset doc Type lauseet. Se hieman hankaloittaa css ymmärtämistä mutta uskon että kyllä se sinulta sujuu.

  Mulla on taasen wp.org, eli sivustot ovat omalla palvelimella. Tosin olen käyttänyt valmiita pohjia kuten esim blogissani juuri sen vuoksi koska sinne väliin on hieman hankalaa ujuttaa omaa koodiaan.

  Parhaiten opit kun luot jonkun sivuston omalla koneellasi jossa ei ole mitään muuta ylimääräistä koodia mukana. Kannattaa aloittaa ykisnkertaisista pohjista ja edetä sitten kun tulee oppia.

  • Olisin jo aikaa sitten vaihtanut org.in puolelle, mutta kun mulla ei ole mitään tietoa eikä taitoa näistä self-hosted hommista saati web-hotelleista. Tuskaa tuottaa jo jonkin plug-inin työntäminen PSElementsiin. Lightroom saa olla ilman mitään liitännäisiä, pelkään, että saan koko kalliin ohjelman jumittumaan totaalisesti.

 6. Ari

  25 eurolla saat oman domainin, ja siinä kaikki maksut vuosittain ja sinne saat lykättyä ilmaisen wp.tiedostot jolloi voit esim käyttää oma nimeäsi, esim http://www.krisuh.com/blog mikäli se on vapaana. ja sitten voit laitaa esi jotain muuta suoraan nimesi alle http://www.krisuh.com vaikka valokuva blogin css:llä tai mitä tahansa. Omalle palvelimella saa yhden wp palvelimen joka tässä olisi tuo blogi joka toimii alipalvelimelle tai miksi sitä halutaankin nimittää.

  Minusta oma domain lisää mahdollisuuksia omaan luovuuteen, ei ole enää kenenkään armoilla vaan voi luoda mitä haluaa.

  Minulla on ollut täällä 15 vuotta http://www.webhotellit.com/ 24euro/vuosi

 7. Ari

  Siis täällä http://www.webhotelli.fi/

  ja näisä on erittäin hyvä roskaposti spämi suodattimet eikä tarvitse laittaa mitään sanavahvistuksia jotka ova ttosi ärsttäviä

  • Mulla jää pitkän päälle kommentoimatta, jos sanavahvistus on monimutkainen ja vaatii vähintään kolme klikkausta kummallisten kirjainten lisäksi.

 8. Ari

  Kun innostun jostain, alkaa tulemaan noita kirjoitusvirheitä hirvittävästi, pyydän anteeksi huolimattomuuttani. Sormet käy ajatusta nopeammin 🙂

  • Ei haittaa! Mä olen tuijotellut tätä blogin sisäistä maailmaa ja ulkoasua jo niin monta tuntia, etten mä älyä mitään, vaikka kaikki kirjaimet olisivat just jetsulleen ja oikein paikoillaan, hah! Mä en sittenkään taida pitää tätä pohjaa. Tykkäsin kyllä etusivunäkymästä, mutta muuten on vikaa. Eikä näistä tiedä kuin kokeilemalla omalla sisällöllään, että miltä näyttää. Mutta tähän omahoitoiseen blogiin ja domain-hommaan mä palaan vielä. ok?

 9. Ari

  Ok, vielä sellainen asia, kun hankit oman domainin, voit imuroida sinne webissä olevista n10 000 wp themes sivuistoista haluamasi kaltaisen ja kaikki ovat laillisesti ilmaisia. Tätä et voi tehdä wp.comin sivustollasi, vaan voit käyttää vain siellä olevia malleja.

  Esim täällä on aluksi lähes 400 ilmaista sivua
  http://www.freewpthemes.net/wordpress-themes/
  ja täällä tuon mallinen jota rakennat
  http://www.reencoded.com/2009/04/05/26-free-wordpress-photo-gallery-themes/
  3 sivusto

 10. Ari

  ja ennen kaikkea hauskempaa. Omalla domainilasi voit itse harjoitella css sivustojen tekemistä, tiedän jo että koodaus sormiasi alkaa kutkuttelemaan 🙂

 11. Ari

  ja vielä tuli mieleen erittäin hyvä etu, voit laittaa kaikki kuvat picasaan, jolloin ne eivät vie palvelimeltasi tilaa. Wp:ssä on ominaisuus jolla saat linkattua tosi helposti haluamasi kuvat picasasta omaan blogiisi. Wp:ssä voit myös linkauttaa kaikki postisi suoraan älypuhelimeesi mikäli sinulla on sellainen.

  Domainin hinta on näköjään hieman noussut 33e

  • Onhan mulla Picasassa kuvia, mä en vaan oikein ole koskaan tykännyt käyttää sitä. Mulla on täällä jo laajennus kuvia varten ostettuna. Vuosimaksu siinäkin. Mites Flickr? ja kuinka paljon org.iin saa tilaa kuville ja saako ostettua lisätilaa?
   Ja mulla on iPhone. Mä voin siitä suoraan tehdä postauksia blogiin ja olen tehnytkin. Tuokin takatalvi-postaus on kuvineen päivineen kaikki iPhonesta.

  • Picasassakin on muuten rajallinen tila, jota saa laajennettua rahalla.

 12. Ari

  Flickr käy yhtä hyvin. Tilaa on riittävästi, 33 eurolla saat levytilaa 1000 M ja muistaakseni hinta laskee seuraana vuonna, koska tähän liittyy domainin rekisteröinti kulut (10euroa) jotka maksetaan vain yhden kerran ja ovat jo mukana 33euron maksussa. Samalla saat oman sähköpostin esim krisu@krisu.com

  En muista flikcrin tiloja mutta picasassa on myös tilaa hyvin. Minulla taitaa olla siellä 15 albumia, satoja kuvia eikä levytila ole vielä edes värähtänyt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: