Talvisia tarinoita

Pari ”oikeaa” kuvaa 😉

Tämän talven pikku projektina olen yrittänyt esisäätää valkotasapainoa (wb, white balance) niin, ettei jokaikinen lumikuva olisi niin kovin sininen tai liian tumma. Kamera valottaa talvikuvat liian sinisiksi. Näitä ’blue moment’-kuvia näkee niin paljon, että sitä kylmää sävyä pitää suorastaan normaalina.

11 vastausta artikkeliin “Talvisia tarinoita”

  1. Tuo alin kuva on juuri sellainen mistä tykkään, ja tuollaisia pyrin ottamaan. Ja tuo sinertävyys on talvella suurin ongelma. Sulla on puhtaan valkoisia kuvia.

  2. Minut vei ylin – herkkä ja kaunis, Pelkään, että se särkyy pelkästään katseesta…

    Ihan kuten iPhone-kuvillekin (?) 😀 (viitaten edellisen postauksen keskusteluumme), sinisillekin kuville on paikkansa.

    Kaksi kertaa vuorokaudessa on sininen hetki, aamuin, illoin. Ja kun on kaunis pakkaspäivä sinisine taivaineen, heijastuu taivaan sini automaattisesti – ja luonnollisesti – lumesta. Jos se sini otetaan pakolla kokonaan pois kuvasta, muuttuu kuva helposti kuin harmaana, tasaisena päivänä otetuksi.

  3. Ylimpään kuvaan teki lumisade tuon tunnelman, tykkään siitä itsekin. Vähän tämän kuvan oton jälkeen lumisade sakeni niin paljon, että oli pakko laittaa kamera kiltisti reppuun ja yrittää suunnistaa mutu-tuntumalla kotiin.
    Kyllä, tottakai on sininen hetki ja kirkkaan taivaan heijastukset ja hyvä niin. Tarkoitin liialla sinisyydellä näitä pilvipäivän normikuvia. Niissä on eroa.

  4. Totta haastelette, tuosta sinisyydestä. Sininen hetki kuuluukin olla sininen, muutenhan se olisi ihan jotain muuta =D Kyllä päivävalokuviinkin voi hiukan sinistä jättää, mutta ei liikaa. Jos säätää liian lämpöiseen suuntaan niin tulee helposti sellainen illansuu tunnelma.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s