Piirakkaa porkkanasta

En ollut vuosiin tehnyt tätä piirakkaa, ohjeen olen saanut ystävältäni jo vuosikymmeniä(?) sitten. Tätä täytyy tehdä pian lisää, upposi nuorisooni paremmin kuin pitsa!

Porkkanapiirakka 

aineet:

  • n. 350 g murotaikinaa
  • 500-600 g  porkkanoita
  • 1 pieni sipuli
  • 100 g pekonia
  • 3 munaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl juustoraastetta (mozzarella)
  • 1 rkl persiljasilppua
  • 1rkl voita paistoon
  • 1-2 tl muskottipähkinää
  • suolaa, valkopippuria
Pese ja kuori porkkanat ja leikkaa kolikoiksi. Laita palat ja 3 dl vettä kattilaan ja hauduttele porkkanakolikoita kannen alla lempeällä lämmöllä vartin ajan.
Tee taikina: Nypi 150 g huoneenlämpöistä voita ja 4 dl vehnäjauhoja keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää n. ½ dl kylmä vettä ja sekoita taikina nopeasti. Jos se tarttuu vielä kovasti sormiin, lisää hiukan jauhoja ja sekoittele, kunnes saat mukavan käsiin tarttumattoman pallon. Laita taikina jääkaappiin odottelemaan.
Silppua sipuli ja paloittele pekoni. Hauduta sipulia paistinpannulla voissa hetki ja lisää sitten sekaan myös pekonisilppu.  Säästä muutama porkkanakolikko pintakoristeeksi. Lisää pekoni-sipuli porkkanoiden sekaan. Suolaa ja pippuroi ja sekoita täytteen sekaan myös silputtu persiljaa. Sekoita yhteen kerma, munat ja juustoraaste. Mausta seos suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
Taputtele taikina korkeahkoreunaiseen piirakkavuokaan ja nosta taikinaa hyvin myös reunoille. Levitä porkkana-pekoni pohjan päälle ja kaada kermamuna viimeiseksi. Korista pinta porkkanaviipaleilla.
Paista 220° uunissa 30-35 minuuttia.
*

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: