leipäjonossaRanskalainen tori Tampereen Keskustorilla. Mikä raakapakastetussa patongissa on niin erinomaista, että sitä haluaa jonottaa vähintään tunnin? Ystäväni osti, aitoa ranskalaista, oooh! Jos on uunitkin omasta takaa mukana, niin soisi sen baquetten olevan edes kypsän! Se oli liian vaalea ja jäässä sisältä, oooh!
Saippuat 8€ kpl. Keittiöelämää-puodista saa ympärivuotisesti ranskalaista palasaippuaa hintaan 5.95€. Ranskalaisia juustoja saa kauppahallista ympäri vuoden myös. Lidlistä ostin Ranska-viikoilla keväällä samaa kestomakkaraa, mitä nämä myivät.
Oliivikojun runsas valikoima olisi eri makuineen kiinnostanut. Myyjä ilmoitti, että odotusaika on vähintään puoli tuntia. Läksin sitten kotiin. Taidan kaivaa patonkipeltini esiin, käydä ostamassa suolaveteen säilöttyjä kalamata-oliiveja ja läntätä niitä erilaisiin marinadeihin.

Patonki-ohje täällä

Mainokset

7 comments

 1. Tunti jotta saisi aitoa ranskalaista patonkia ja vielä pakastettua sellaista! Onpas näky!

  • Niinpä. Eikä kuvassa näy kuin osa jonosta. Toinen vielä pitempi jono tuli TT:n suunnasta myyntikatosten välistä. Ihmiset olivat kiukkuisia ja ilmoittivat kiukkuisesti minullekin, että: ”jonon pää on tuolla takana!” Joo, kiitos, mutta eikös tästä saa kävellä läpikin?

 2. Kuulosti ihan mielenkiintoiselta tuo ranskalainen ruokatori mutta onneksi en lähtenyt jonottelemaan jos siellä tuollaista oli. Todella harmi. Antaa erittäin huonoa kuvaa ranskalaisesta keittiöstä joka on todella ihmeellinen, mutta kun kaikilla ei ole varaa lähteä Ranskaan sitä kokeilemaan tai edes Fransmanniin niin olisivat saaneet sitten panostaa hieman enemmän tuohon.

  Uskon, että parempaa tulee taas kun tekee itse 🙂

  -Lilli-

  • Eihän tässä ideassa mitään vikaa ole sinällään. Hämmästyttävää on juurikin se, että niin monia tämän ranskalaisen torin artikkeleita saa koko ajan Tampereelta. Ja ihmiset jonottavat torilla! Vaan onhan se eksoottista, että (yönmusta) myyjä sanoo ”bonjour, madame!” eikä päivää/moi/mitäsaisolla.
   Mikseivät paikallislehdet tee juttua siitä, miten monin tavoin ranskalaisuus on jo kaupoissamme?
   Vinkiksi vielä: ennen puoltapäivää joskus kymmenen aikaan torilla oli paljon, paljon väljempää arkipäivänä. Kävelin – onneton – ohi ajatellen, että hoidan muita asioita ensin ja ostan oliiveja sitten takaisin tullessa. Puolen päivän aikaan jonotus oli kuvankaltaista…

 3. Mulle tuli mieleen vähän toisenlainen leipäjono, tuossa puolen kilsan päässä meiltä sellainen on kaksi kertaa viikossa – eikä sieltä todellakaan saa ranskalaista raakapakastetta.

 4. maureenlaihaksi

  Olen ihmetellyt ihan samaa, minkä takia jonottaa kuumalla torilla tuotteita, jotka ovat muualla sekä parempia että halvempia. Stockan ruokaosastohan myy ranskalaisia juustoja ympäri vuoden. Jonkinlainen outo joukkohysteria. Työkaveri tuli hetki sitten kaupungilla vastaan ja kehui ostaneensa torilta 15 eurolla oliiveja, rahalla sai noin 400 grammaa… Ei sitten kehdannut peruuttaa ostosta, vaikka lähes pyörtyi hinnan kuultuaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: