Yhtä nopeesti kuin Tamron meille tuli, yhtä nopeesti se myös lähti. 1. päivä kesäkuuta se ostettiin ja koska helatorstai oli välissä, niin 3. päivä se lähti vaihtoon. Vähän kyllä kirveli se, ettei siitä saanut kuin 85% rahaa takaisin, kun olin avannut paketin ja ottanut sillä ne parit koekuvat. Miten sitä kokeilematta tietää, että hei, täähän onkin ihan p***a koko vekotin? No, hieman (liikaa!!) välirahaa, ja minusta tulikin sitten Sigma 10-20mm f/3.5 EX DH HSM Nikonin omistaja. Tässä ekat kuvat, paikka sama satama, mutta aamulla ja eri kulmasta.
Tässä taaskin sooc-kuva. Ei ole pahasti mastot vinksallaan, eihän?
Lisää rajattu kuva alkuperäisin värein.
Piikkasen sitä ja tätä, niin kuvassa on lievästi retrotunnelmaa ja se miellyttää minua. Nimim.* kun mikään ei riitä *. Vissiin turha toivoa, että kukaan sanoisi mitään, eipä siihen edelliseenkään laajakulma-postaukseen mitään kommentoitu…
Kiitos vinkistä, Nikonisti! Nämä ovat todella laadukkaampia, vääristymävapaita.
Ole hyvä vain, sinäkin ’nikonisti’ 😉 Kiitti kommentista!
Luin ja katsoin sen laajakulmapostauksen(kin) ja tuli mieleeni, että ehkäpä ei vain osata sanoa mitään. En minä ainakaan osaa paitsi että tynnyrivääristymä voi toimia myös kuvan tehokeinona.
Minusta nämä kuvat ovat kaikki hyviä. Tosin itse en ehkä olisi rakannut niin paljon ylhäältä pois. Mutta makuasia 🙂
Olen sitäpaitsi CanoNisti 😀
Niinpä, taidat olla oikeassa, kunhan nyt vaan kitisin aikani kuluksi 😀
Tehokeinona laajakulman vääntöä parempana pitäisin jo kalansilmäobjektiivin tarkoituksellista pulleutta. Joo, miksei laajakulmankin, mutta aikaa päälle jokaisen kuvan oikominen, jonka haluaa suoraksi, käy jo vallan rasitteesta ja vie hirmusti aikaa. Siinä mielessä vähän maltillisempi vääntö jo lähtökuopissa ainakin minun hektisessä elämässäni helpottaa kummasti. Vääristymiähän saa halutessaan aikaiseksi sitten kuvankäsittelyssä.
Makuasioista ei kannata kiistellä. Eikä kameramieltymyksistä 😉
Lasista saattaa löytyä tietyllä polttovälillä tavallista parempia ominaisuuksia jolloin lasi käyttäytyy todella hyvin.
Tarvitsee siis tutustua lasiinsa kunnolla 🙂