Rikki – broken

 

74/i365 • broken apple, originally uploaded by Krisu-.

Läppäri kiidätetty ensiapuasemalle. Kovalevy rikki. Äää-ää-äää! Ei kuvia postauksiin. Äää-ää-äää! Hyvää: sen voi korjata. Siihen laitetaan kaikkea enemmän, parempaa ja muistia myös.

Lasku: 460 €.

*

 

Ääääääää-ääääääää!

12 comments

 1. ÄÄÄÄÄ, ei kiva lasku….

 2. Mikä malli kyseessä ja miten vanha ja miten/miksi hajosi (silkkaa uteliaisuuttani kyselen…)?

  • MacBook Pro, vähän alta 3-vuotias. Tarkoitus oli vähän pakata sitä tiiviimmin ja se ilmoitti, että ei voi pakata, kovalevy rikki. Huollossa olivat tyytyväisiä, se ei ollut vielä vasta kuin menossa, kaikki kuvat ja muut tallessa. Varmuuskopioita on ulkoisilla kovalevyillä ja kuvia netissäkin säilymässä, mutta en mä nyt ihan päivittäin varmuuskopio. Kai se on hommattava se joku.. time capsule? Se se taitaa olla.
   Mutta mitään en oikeastaan vielä tiedä, maanantaina olen viisaampi. Olisin saanut sen jo eilen kotiin, mutta se tuli odottamatta kipeeksi, oksensi yhtä ohjelmalevyä pois dvd-asemasta. Että mahatautia sitten läppärillä. Tällaista vikaa siinä ei ollut ollut aiemmin. Siispä jäi sinne teknikon hoitoon maanantaihin asti ainakin. Nyt nakuttelen meidän pc:ltä.
   Siihenkään en osaa vastata, että miksi se hajosi. Vanhuuttaan varmaan. Sehän on jo vanha tietokoneeksi. On tää niin nopeeta kiertoo ja kulutusta näillä tietokoneilla ja muilla laitteilla. Jos tänään ostat jonkun digitaalisen vekottimenkin niin huomenna se on jo vanhaa mallia.

 3. …mutta mulla on kohta seitsemännelle vuodelleen tuleva PowerBook G4, eikä ole kaatumisia eteen tullut – tosin alitajuisesti aina odottelen, että milloin pamahtaa, mutta ei ole ainakaan vielä poksahtanut. Toimii moitteetta. Kovalevyn voisi ehkä vaihtaa suuremmaksi, mutta muutoin ei täysin rationaalisia syitä uuden hankkimiseksi ole.

  • Hyvä, että toimii! Mulle vaihdetaan nyt tosi iso kovalevy ja muistikampoja asennetaan pari. Se vähän oireili, oli kovin hidas ilman mitään sen kummempaa syytä. Mutta: mun kaveri osti uuden MacLäppärin ja siinä kovalevy meni totaalisen rikki alta kuukauden käytön jälkeen. Siinä nyt oli onneksi takuu voimassa. Sattuu näitä, mutta aina sitä toivoo ja uskookin, että eihän mun kone nyt kumminkaan, muiden vaan.

 4. Muuten Time Capsule on vakiona kaikissa uudemmissa Maceissa ainakin Leopardista lähtien. Mullakin on se, sillä se tuli Leopardin mukana kun päivitin tämän museokoneeni Pantterista Leopardiksi, mutta eipä ole tullut käytettyä TC:ia.

  • Vakiona ulkoinen kovalevy? Yhden teran maksaa n. 260 ja kahden teran jotain 450. Ei kyllä taida olla vakiona. Mutta se ohjelma tulee, kyllä. Mulla tuli leopardi koneen mukana ja päivitin sen aika pian jo lumileopardiin.

 5. Totta; siis Time Capsule ohjelma vakiona – ei suinkaan ulkoinen kovalevy!;)

 6. Voi ei! Luulin mäkkien olevan ikusia….
  Multa meni kans siitä uudemmasta HP:stä kovalevy tässä pari-kolme viikkoa sitten. Meni onneksi vielä takuuseen. En ole vain jaksanut asentaa sitä uudelleen ja näpyttelen tällä vanhalla. Kuvat eivät tämän kanssa oikein jaksa innostaa, kun tässä on niin vanhat ohjelmaversiot sisässä että täytyy oikein miettiä mitä niillä pystyy tekemään. Vai pystyykö. Tiedostohävikki jäi onneksi minimaaliseksi, kun olin tehnyt niitä bacuppeja ahkerasti. Suositeltavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: