pesupähkinä

Ostin eilen  elämäni ensimmäistä kertaa pesupähkinöitä, huu! Naapurin esimerkki viime kesänä (!) innoitti. Olenhan mä ollut tietoinen tästä ekologisesta vaihtoehdosta jo sitäkin pidempään, en vaan ole kuullut keneltäkään käyttökokemuksia. Kauheen hitaasti syttyy tää hämäläinen uusille innovaatioille, olkoonkin, että näitä on vissiin käytetty jossain ambomaalla maaliman sivu!

Ostin irtomyyntinä hiukan, jos en pidäkään niistä ja tarjouksessa olivat 16€/kilo (normaalisti 18€/kg). Paperipussissani oli vaa’an mukaan 115g hintaa tuli ’huikeat’ 1,84€. Lisäksi tarvittiin pikkuinen kangaspussi, jossa ne pähkinät puolikkaiksi rikottuina laitetaan pesukoneessa pyörimään. Se maksoi 60 senttiä. Laskin joutessani, jos iso koneeni tarvitsee 4 pähkinää kerralla ja jos pähkinät käytetään 2-3 kertaa, niin tuosta reilusta sadasta grammasta saan 20-30 pesua. Ei ole kallista, lisäksi voi jättää vielä  huuhteluaineenkin pois! Mulla pyöri tänään koneessa jo treenivehkeet, huomenna kiskon ne  niskaani jumpalle, että kyllä oma nenä kertoo, tuliko puhdasta.

Valkopyykkiin ei myyjä sitten suositellut näitä. Meillä taitaa enimmäkseen pyöriäkin kirjopyykit sun muut mustat, laitetaan valkoisille siis järeämmät myrkyt, kun se valkopesuhetki tulee.

 

8 vastausta artikkeliin “pesupähkinä”

    1. Arvasin, että sä olisit käyttänyt näitä! Ilmeisesti tykkäsit, jos uutta satsia olet hankkimassa? Onko pesupähkinät vaikeasti saatavilla siellä teillä, kun et ole alkanut vakituisesti pestä pyykkiäsi näillä?

    1. Kerron, toki! Mehän nuuhkittiin naapurin frouvan kanssa viime kesänä heidän poikansa futismermeitä pesun jäljiltä narulla! 😀 😀 😀 Ei ne haisseet ainakaan miltään!

  1. Mun on kanssa pitänyt näitä hankkia iät ja ajat, ehkä nyt sun esimerkin rohkaisemana saan lampsittua itekin sinne Ruohonjuureen (josta on muutenkin tullut mun uusi vakkarisupermarketti, täällä on menossa sellanen ekologistuminen että oksat pois, hah!).

    Kerro nyt sit, tuliko puhasta 🙂

  2. Mie olen käyttänyt pesupähkinöitä yli vuoden. Tavan pyykin, alkkarit, tee-paidat, verkkarit ymym. niillä pesee komiasti. Rasva- tai veri- yms. tahroille ei tehot riitä, niihin samoin kuin kirjavaan lakanapyykkiin käytän vähempi ekologista myrkkyä nimeltä Serto. Kyllä lähtee!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s