Munapostaus

Wikipedia sen tietää: kananmuna on muna, jonka kana munii! Eilisen päivän kuvaan tutkin sitten munia enemmänkin. Tykkäsin tuloksista niin paljon, että laitan lisää munakuvia.

Muna on oman aamiaiseni peruskamaa, syön munia huoletta lähes päivittäin. Kananmuna on mittaamattoman arvokasta ravintoa ja onnekseen päässyt vuosikymmeniä jatkuneen kolesterolipelottelun jälkeen takaisin ruokapöytään. Ja sinne se kuuluu, ehdottomasti. Muna on trendikästä superfoodia ja sisältää alhaisesta energiamäärästään huolimatta erinomaista proteiinia sekä runsain mitoin kasvua ja palautumista edistäviä aminohappoja. Munissa on D- ja B12-vitamiinia, seleeniä, koliinia ja antioksidantteja. Bonusta on myös se, että tämä superruoka on lähituotettua, sitä ei tuoda lentokoneilla ties mistä maailman ääristä.

Meillä syödään luomumunia, paitsi jos kaupasta sattuu olemaan luomut loppu, niin sitten vapaita. Kuinkas teillä?

Ps. wordpressin  kuvan koon muuntelussa ja muussakin on nyt julkaisuhetkellä jotain epäselvää. Kuvat suurenevat kuitenkin klikkaamalla.

 

8 vastausta artikkeliin “Munapostaus”

  1. Munista on lukuisia sanontojakin joista kaksi tuli mieleen eli: mene munalla töihin ja meillä ei kiskota munista sanoi munakauppias:) Niin ja vielä se vanha vitsi kun Ruokalistalla oli härän kieltä niin hieno rouva sanoi ettei voi syödä mitään mikä on ollut eläimen suussa joten otan kananmunia:)

    1. Kaikkea tämä kuva-päivässä-lokakuu jo nyt teettääkin! Vaan virikkeitä ne tarvii kanatkin, miksei siis kuvaaja, jonka ympärillä maailman valo vähenee ja luonto alkaa levätä talvea odotellessaan.

      1. Heh, munat ovat antoisa kuvausaihe. Näitkö niitä viime pääsiäisen aikoina piirtämiäni ja kuvaamiani kananmunia, laitoin niitä ainakin Strechyardiin? Hauskaa hommaa.

Jätä kommentti