Neljä vuotta, volume 1

Neljä vuotta sitten kesäkuun alussa muutimme tähän kotiin. Jotain remonttia tehtiin, ainakin päätellen siitä lainasummasta, jonka remppaan sain asuntolainan päälle, ja jota nyt koko ajan maksetaan pois. Fiksattiin keittiötä, ostettiin kylmälaitteita, kuivausrumpu ja -kaappi, tapiseerattiin yläkertaa ja laitettiin sinne parkettikin. Mööbleeraustakin harrastettiin. Ja ostettiin yläkerran pikkuvessaan kaakelit. Pukkilan vesivärimäisesti värjätyt, akvarellit. Suostuin keltaiseen, koska Mies perusteli halunsa kovin kauniisti, halusi auringon paistavan (kakalla?), ja koska itsekin olin valinnut yläkertaan haaleaa keltaista tapetteihin. (Tapettien sävy muuten osui nappiin, talvella lumi peittää kattoikkunat, eikä lievä lämmin sävy seinissä tee pahaa hämärän hyssyssä).

Ja sitten ne kaakelipaketit muuttivat yläkerran vaatehuoneen lattialle. Neljäksi vuodeksi. Taidan tietämättäni olla aika kärsivällinen ihminen. Neljän vuoden aikana olen oppinut vihaamaan syvästi noita painavia, pölyä kerääviä kenkien paikanviejiä. Vaikea käsittää, että koppiin kooltaan 3m x 1m tarvitaan niin järjetön määrä kaakeleita, pakettitolkulla! Rempan viivästymiseen on monta syytä, eikä vähäisin ollut jääräpäinen haluni saada sinne seinäpytty. Idon seinäpytty maksaa n. 300€. Mutta hinta on vain pytyn. Välttämätön seinäteline, kansi, painonapit, ym. kaikki maksaa siihen päälle ja paljon, kokonaishinta vaikka miten sen laskisi nousee yli kahdeksansadan euron aina tuhanteen euroon asti!

Talvella ja keväällä uhkailin Miestä. Sanoin, ettei aurinko kohta enää pyttyyn paista, kaakelimuoti muuttuu ja minä haluan uudet kaakelit pikkuvessaan. Erilaiset!

Juttelin myös asiasta exälle, joka oli aikoinaan luvannut sen rempan tehdä, että josko viimein silläkin olisi aikaa tehdä homma loppuun ja saa laittaa jalallansa keikkuvan pytyn, halvempihan se, ja paljon. Ex sanoi, että tehdään se nyt ja mene Bauhausiin katsomaan, siellä on ruotsalainen Hafa-merkkinen seinäpytty tarjouksessa 299. Epäilin hintaa, mutta tarkistuskäynti kannatti: koko seinäpeli tärkeine tykötarpeineen -ihan totta- vain 299€ ! Ilon päivä! Eikä kukaan enää tiennyt neljän vuoden jälkeen, miten kaakelit oli ollut ajatus seinille levitellä. Asiasta jotain tietäviä kuitteja tai värimääristä kertovia tilauslistojakaan ei löytynyt. Ovat varmasti hukkuneet siihen jemma-nimiseen paikkaan, minähän en heitä mitään pois.

Ex tekee hommia muutaman päivän viikossa, että ei ihan viikossa valmistu, mutta nyt on jo niin loppusuoralla vuosien odotus, että ei haittaa! Enkä minä, kärsimätön kun nyt kuitenkin olen, jaksa enää pidätellä näitä ihmeen ihania vessakuvia piilossa. Laitan sitten loppupostauksen, kun on tosi valmista ja poksautan vielä putelin kuohuvaa juhlan kunniaksi!

Harmi, että tajusin alkaa ottaa kuvia vasta, kun kiinteät kalusteet oli jo irrotettu. Ja kirkkaansininen lattiamuovi revitty irti. Onneksi tyylikäs muovitapetti on vielä paikallaan 😉 Kuvat 28.6.

Vesieristystä ja gyproc-levyjä. Isännöitsijän kesälomasijainen kävi tarkastamassa ja hienot paperit täytettiin että kuinka paljon ja minkämerkkistä mönjää ja montako kerrosta levitettiin. Onneksi alotettiin ennen lain muuttumista 1.7. Kuvat 30.6.

Kuraa seinään ja kaakelia kiinni. Kaakelit jakautuivat kokonaisina ilman reunapalojen pilkkomista pitkille seinille niin, että ex sanoi, että nyt kävi niin hyvä säkä, että on tehtävä lottorivi. Seinäteline pytylle, katsokaa, oooo! Teline tarvitsi n. 23 cm syvän kolon, ja tuossa oli ilmatteeksi 28 cm kolo. Kuvat 9.7.

Seinätelineen eteen on tehty feikkiseinä. Painonapin taakse pääsee kurkkimaan ja laittamaan vesihanan kiinni, jos on tarpeen. Ja tuohon koloon laitetaan hyllyjä. Feikkiseinän ’kansi’ jätetään kiinnittämättä. Kuva 14.7.

Tähän pisteeseen saatettu 15.7. Kaakelit saumattu ja ensimmäinen ikävä takapakki koettu. Pytty paikoilleen ja ex koeistui. Vaikka ei havaita minkään osan liikkuvan tai antavan periksi, niin kuitenkin tapahtuu. Valeseinä ja teline antavat sen muutaman millin periksi pytyn alta niin, että istumisen seurauksena kaakelit halkeavat, kräks! Ja putoavat. Ex avaa seinää ja tukee sen raakalaudoilla liikkumattomaksi. (Kuulostaa helpolta, mutta puoli päivää siihen vähintään meni). Keltaisia kaakeleita on jäljellä tasan kaksi, valkoisia sen sijaan on hyvin jäljellä. Pytyn alle tulee siis valkoisia kaakeleita. Ei haittaa ainakaan minua. Isoveljen homma pyyhkiä kuivalla isolla rätillä saumauslaastin rippeet kaikkialta seinistä tänä viikonloppuna. Aamuruhkan sattuessa pyttyä sopii jo käyttää. Kunhan menee alas pesemään kätensä sen jälkeen. Ovikaan ei vielä ole paikoillaan, että hyvin sosiaalista ruuhkapuuhaa ja jakamista, lori-lori!

PS. Osaakohan kukaan arvata, miksi minä – kolmen pojan ja yhden miehen kanssa elävä nainen – halusin niin kovasti juuri seinävessan?

Mainokset

7 comments

 1. Juuri sen lori-lorin vuoksi. 😉 Miespuolisilla henkilöillä kun on liian suuret luulot sen yltävyydestä varsinkin vessanpytyn ääressä. On ka-ma-laa luuttuilla kellerviä roiskeita pytyn jalasta.

 2. Olet ollut tosi kärsivällinen, minulta olisi hermo pettänyt aika päiviä ja meille vain olisi ilmestynyt remonttimies.
  Mutta lopulta odotus palkitaan kuin hyvissä saduissa aina.

  Seinäänkiinnitetyn pytyn alta on ihana vetää lattia puhtaaksi, ei tarvitse kiertää pytyn jalan koloja.

  • Kärsivällisyydellä ja rahapussin laihuudellakin on yhteys 😉 Se ’vieras’ remonttifirma tai -mies maksaa niin paljon enemmän kuin ex ja exällekin maksetaan palkkaa….
   Ja joo, kyllä nyt on riemullista siivota pytyn alta!

 3. Uusia piirteitä sinusta – noin pitkäjänteistä toimintaa, nejän vuoden toimitusaikaa en olisi uskonut sinunkaan jaksavan 😀 Wau. Odotus palkitaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: