Cityviljelijä askartelee linnunpelättimen

Mansikan cityviljelijä tässä hei! Piha on pieni, mutta kaksi Miehen tuomaa amppelissa kasvavaa mansikkaa on pelastanut jo monta aamujugurttia. Paitsi alussa oli vaan koko ajan pelkkiä raakileita, kaikki lupaavat vasta oranssinpunertavat herkut häipyivät ahneiden lintujen kitaan varhaisaamun tunteina. Siis silloin, kun kunnon lomalainen vielä vetää onnellisena lonkkaa pää tyynyssä ja peitto korvilla. Poltettavat cd-levyt saapuivat apuun ja niin nähtiin sekin ihme, että minä käsityö- ja askartelurajoitteinen kämmäräpylä askartelin onnistuneesti  4 linnunpelätintä, jotka kaiken lisäksi toimivat oivallisesti tehtävässään, eivätkä pistä liikaa esteettiseen silmääni outoudellaan! Pitäskö ihan ohje?

4:ään linnunpelättimeen tarvitset :

 • 8 cd-levyä (tulevan arvopalvelustehtävän kannalta on se ja sama, onko levy käyttämätön vai ei)
 • omavalintaista narua (pikkuvessanremonttia tekevän exän työkalupakista löytyi tarkoitukseen sopivaa punaista linjanarua. Kuka kanalja muuten on vienyt mun kalastajalankarullani? Sitä tarvitaan paistien sitomiseen, hei.)
 • sakset, hampaat, ym

tee näin :

Vapauta (käyttämättömät) cd-levyt kääreistään saksia, kynsiä, hampaita tai muita itsellesi sopivia apuvälineitä käyttäen. (Jo käytössä olleet cd:t saavat muodikkaasti uusiokäyttöä, eikä niiden sellofaanikääreidenkään kanssa tarvitse tapella, miten kätevää ja helppoa!). Laita aina kaksi cd:tä etiketin puoleiset naamat vastakkain. Leikkaa narusta pätkä, jolla solmit levyt yhteen. (Leikkaa juuri tiukasti umpisolmuille saamasi naru poikki ja leikkaa uusi, pitempi narunpätkä, että saat samoilla naruilla myös viriteltyä pelättimet viljelystesi läheisyyteen.) Säädä ja viritä ja hiihaa! Marjasi ovat sinun käytössäsi.

Mainokset

4 comments

 1. Vitsit miten tehokasta!
  Mun maalaisserkku on käyttänyt tätä konstia myös kasvimaallaan, ja on sillä siellä lisäksi ukkoa ja akkaa virttyneissä vaatteissa, en ole kyllä kysynyt onko keinot tepsineet… Verkot on aika ikäviä, niihin ne tipuset tarttuu raajoistaan, ja koska lintuparkoja tässä maassa käytetä ravintona, ihan turhaa sellainen tipujen verkkokalastus (ja julmaa). Kylläpä sä olet hyvä!

 2. Kutis, mää arvasin! Kädentaitoiset saa respektii aina 😀 😀 😀 Tuotapa en tullut ajatelleksikaan, siis että verkolla saa räksän raatoja pihalleen. Ja miltäs tommonen amppeli nyt sitten näyttäisikään hunnut päässä pikkulinnut siinä vielä päät alas roikkumassa, uuh…

  • Ai niin vielä: Kyllä meillä on ainakin toistaiseksi toiminut tämä. Joku kyllä sanoi, että pian ne linnut tottuu. Kysyhän siltä maalaisserkultasi parasta konstia 😉

 3. Hah haa, mitä kauhukuvia, verkkosukkamurha, hmm, roikkuvia verkkosukkiksia ympärille….
  Joo! Kunhan sielläpäin taas mökkeilemme, kysyn.. Luulen kyllä että serkku häärää siellä pellolla niin tiheään, että se tepsii parhaiten: ihmisten kanssa tiput eivät ryhdy jaolle. Mutta tosi: aamulla ei kukaan normaali ihminen nouse aikaisin (edes) istutuksiaan vahtaamaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: