Matematiikkaa

Teematiistain 19. haaste ’matematiikka’ päättää blogilomani. Takaisin rytistellään vaikkei kaivattaisikaan 😀 Viikko sitten Amsterdamista kotiutuneena vastaan haasteeseen tällä kuvalla:

Mun matikkapääni ei tätä kapeista kapeinta taloa ymmärrä. Kuvittelen sisätilat: 1. krs. sikajyrkät portaat ja eteinen. 2. krs. hattuhylly ja wc. 3. krs. keittiö ja komero. 4. krs ruokapöytä. Hetkinen? Talossahan on vain kolme kerrosta! Laskutehtävässä olisi tuonne sijoitettava vielä sänkykamari ainakin! Lastenhuoneet? Entäs sauna? Missä sauna on? Eikun se menee kellariin, tietysti. Silti jää uupumaan yhtä sun toista. Liian vaikeeta matematiikkaa tämän talon sisukset. Ei pelasteta ruusuköynnöksillä tätä yhtälötöntä yhtälöä.

9 vastausta artikkeliin “Matematiikkaa”

    1. Tonttimaa ollut niin kallista aikanaan, selitti opas. Prinsengrachtin varrella on leveimmät talot, siellä asuivat ja (ilmeisesti edelleen) asuvat rikkaat. Tonttimaan puutteesta aikanaan saatiin lupa asua laivoissa. Leveän Prinsengrachtin varrella niitäkin on paljon. Mietin, kuinka kosteita mahtavatkaan olla nämä laivakodit talvella tai entä, jos kanava jäätyy. Viemäröinti ja kaikki mukavuudethan niissä laivoissa on, mutta neliöitä ihan naurettavan vähän. Eikä taida enää nykypäivänä olla köyhien kämppiä nekään.

  1. Tää ei taida olla ihan se Singel 7 talo, metrin levyinen – vai onko? Kuitenkin, tuon kapean julkisivun takana on a´damilaisittain ihan normiasunto. Nuo talot kun ovat meidän mielestämme omituisen muotoisia ja usein levenevät sisäpihalle päin. Ne kapeat portaikot ja asunnot useissa kerroksissa ovat meille uskomattomia, paikallisille normaalia asumista.

    1. Ei ole se 7. Se on valkoinen ja vielä kapeampi. Kävin Anne Frank huis’issa. Mä en tajua, ettei Hollanissa ole enemmän rampoja, portaat niin jyrkät, ettei ainakaan pyykkivuori sylissä voisi ajatellakaan kulkevansa portaita ylös ja alas.

Jätä kommentti