Kertakäyttöinen

Yksinkertaisuudessaan homma menee näin:

 1. Köökissä huomataan jatkuvaa hajuhaittaa tiskialtaan kohdalla. Ajatellaan, että se johtuu viemäreistä ja kaadetaan sinne super-hyper-desinfioivaa mönjää, jonka annetaan seistä yön yli ja joka huuhtoutuessaan valtaisan vesivirran mukana putkia pitkin (ties minne) vie samalla hajut mennessään, flooshhh!
 2. Edellä mainitun toimenpiteen jälkeen aistinvaraisesti huomataan hyvin pian, että kalliit myrkyt kaadettiin rööriin suotta vesistöjä kuormittamaan, haju on tallella.
 3. Aloitetaan tutkia tiskialtaiden aukkokohtia perusteellisesti Sherlock Holmesin tyyliin apuna lähes kaikki käypäset välineet hammastikuista pumpulipuikkojen kautta valovoimaiseen taskulamppuun ja suurennuslasiin.
 4. Peräänantamattomuus kantaa hedelmää, viemärihajun pesäksi ja levittäjäksi  syyllistyy korinpohjatulpan musta gummitiiviste.
 5. Irrotetaan tulpan irtoavat osat toisistaan ja desinfioidaan ja kuurataan kumitiivisteet.
 6. Huomataan, että haju on sitkeää sorttia, verrataan sitä jopa kuuluisaan töölöläiseen kuppaan. Paitsi että kuppa läks, haju ei…
 7. Pakataan gummitiiviste somasti minigrip-pussiin ja ajetaan Starkille tarkoituksena ostaa hyllystä uudet tiivisteet kahteen allastulppaan mallia korinpohja.
 8. Starkilla ei ystävällinen myyjäkään löydä kyseistä tuotetta hyllystä.  Vastataan kyselyyn altaan merkistä lonkalta muistamatta sen kummemmin, että Stala.
 9. Tien toisella puolella Starkista on tukkuliike, joka ei harjoita vähittäismyyntiä ja jonka puhelin on varattu. Suostutaan pyyntöön kävellä sinne katsomaan, onko kyseisiä tiivisteitä siellä. ( ja sitten käveltäisiin se tiiviste mukana takaisin Starkille, jonne se myös vasta maksettaisiin, niin ei tarvitsisi odottaa viikkoa, jonka homma kestäisi, kun se tilattaisiin tien toiselta puolelta)
 10. Tukkuliikkeestä ei tiivisteitä löydy ja taas selvitetään tiskialtaan merkkiä. Tukkuliikkeen erittäin asiakasystävällisen myyjän taholta soitetaan Stalan valmistajalle. Saadaan selville, että kyseiseen tulppamalliin ei saa erikseen tiivisteitä, on ostettava koko peli! Ensiavuksi ehdotetaan Stalan tehtaalta liottamaan ja kuuramaan kumista tiivistettä jossain kloritepitoisessa pesuaineessa.
 11. Ihmetellään salaa, miten kumi kestää hapertumatta muruiksi moista myrkkyä.
 12. Saadaan selville, että ovh/ korkki tulee olemaan n. 11€ , ja että olisi mentävä Starkille, josta soitettaisiin tien toisella puolella olevaan tukkuliikkeeseen tilaus.
 13. Kävellään suoraan tiiviste somasti minigrip-pussissa tien yli Starkin parkkialueella olevalle autolle ja kurvataan kotiin, jossa äimistellään kaiken kertakäyttöisyyttä.

PS. Eipä tuo hinta nyt niin paha ole tuolle väkkyrälle, että meneehän se tilaukseen. Tänään ei vaan enää huvittanut hoitaa mokomaa hommaa enempää. Paljon mieluummin kuvasin tulpan, tein pari syväystä ja liukuvärjäsin photoshopissa harjoituksen vuoksi. Ja menin sitten töihin.

Mainokset

3 comments

 1. kaisu

  Voi taivas!! Tosi mielenkiintoinen opetus – kuka voisi ikinä kuvitella, että hajun lähde voi olla tiiviste… Erittäin hyvä juttu tietää… 🙂

 2. Voi mitä säätöä… Joskus sitä ihmettelee, miksi yksinkertaisista asioista täytyy tehdä niin monimutkaisia. Onneksi homma kuitenkin hoituu ja haisuli saadaan vaihdettua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: