Lounaaksi: lämpimät leivät

Kun ei sitä millään tahdo muistaa, että vanhat hyvät eväät on usein ne parhaat eväät. Aina ei tarvitse vääntää uutta jostain tosi kummallisesta ja ennen näkemättömästä ja tuntemattomasta emmeestä. Ja on sitä muutakin pikaruokaa kuin burgerit ja hodarit. Tänään yksi pojista kipeenä kotona ja nälkähän sille tuli kumminkin. Mammalle ja, olin toista tuntia koiran ja kameran kanssa Nässyn jäällä, kun sinne vielä uskaltaa mennä. Tähteitä kaapit puolillaan, mitä ruokaa? Lämpimät voileivät, tietysti!

Ensimmäiseksi uuni esilämpiämään grillivastuksille.

Kahdelle tarvitaan:

  • mieleistä leipää pari palaa/ syöjä
  • kalkkunaa (kinkkua tai jotain lihaa)
  • (sienisoosin jämät)
  • (omatekoista) sinappia maun mukaan
  • tomaattia
  • juustoraastetta tarpeeksi
  • reilu rkl majoneesia
  • 1 muna
  • oreganoa, mustapippuria myllystä

Sivele (paahdetut) leipäviipaleet sinapilla ja laita sinapin päälle kalkkunapaistin siivuja. Siivujen päälle mustatorvisienisoosin jämät ja tomaattisiivuja. Sekoita munan joukkoon mieluisesi juustoraaste ja majoneesi. Mausta seos pippurilla ja oreganolla ja levitä leipien päälle. Lykkää kuumaan uuniin pellillä grillivastuksien alle ja tarkkaile tilannetta. Kun juustokuorrutus on sopivan kullanruskeaa, ota pelti pois uunista. Laita leipien päälle salaatinlehtiä ja toiset paahdetut leipäviipaleet ja halkaise koko komeudet kolmioiksi syömisen helpottamiseksi. Kylkeen vielä lautaselle salaattia ja vaikka herkkukurkkusiivuja ja johan nälkä lähtee!  Itse jätän tuon leipäkannen ainakin syömättä ja silti on aika ähky.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: