Pulmia

WordPress-ongelma:

Sähköpostin kautta voi vastata tänne jätettyihin kommentteihin. Se on hyvä asia. Minulla muuttuvat ääkköset kysymysmerkeiksi, jos vastaan sähköpostin kautta. Onko kenelläkään ratkaisua tähän pulmaan? Mahdollinen vika on ilmeisesti jossain, joko wp:n tai vielä luultavammin sähköpostini (gmail) asetusuumenissa. Esimerkki kommenttilootassa.


Photoshop-ongelma:

Tämä ei taida selvitä ihan näin vähällä. Tilasin netistä aika hintavia layereitä ja actionseja  kasan täältä. Hemmetti, kun ei mitään saa omalla äidinkielellään, niin virheitä tulee! Ensin en osannut asentaa niitä ohjeista huolimatta ollenkaan ja lähetin s-postia. Kysyin mm. että jos ne toimivat vainPC:llä windowsissa, kun mulla on Mac ja siinä snowleopard, ja että siinä tapauksessa haluan rahani takaisin, kiitos kärsivällisyydestänne. Sain kädestä-suuhun-ohjeet ja nyt ne näkyivät ’väärin’ PSE6:ssa. Mutta kun olen päivittänyt kutoseni kasiksi syksypuolella? En oikein pidä ajatuksesta, että käytän vanhempaa versiota, kasissa on toimintojakin siirretty eri paikkoihin, että hidastuu kuvankäsittely entisestään, kun ei muista tekeekö kasilla vai kutosella. Taas lähetin s-postia. Ja tunsin itseni tosi hölmöksi ja tumpeloksi, tietysti. Lisää ohjeita. Nyt näkyy layerit kutosessa ja jotkin actionit jossain automaattivimpaimessa kasissa. Jos on automaattisesti, niin ei pääse ronkkimaan eikä säätämään tasojen vahvuuksia eikä poistamaan kuvaan omasta mielestä sopimattomia turhia tasoja. Olen jo ihan sekaisin, enkä enää tiedä miten poistaa kaikki mitä olen sinne ladannut, koska alustahan tässä pitäisi aloittaa. Tarvittaisiin siis yhdistetty mac-tuntija ja photari-guru samassa paketissa. Jos olet sellainen tai tunnet sellaisen, soita ovikelloa, avaan taatusti oven ja keitän kahveetkin! S-postiosotteeni on ’henkilökunta’-sivulla. Epätoivo on jo syvää…


26 vastausta artikkeliin “Pulmia”

 1. Kävisikö tämä ääkkösviestistä.

  Lueskelin läpi nuo frozen shoulder-juttusi. Toistakymmentä vuotta sitten kärsin samasta vaivasta. Mitään kunnon manipulointia siihen ei tehty, mutta jossain vaiheessa pakotettiin tekemään tiettyjä liikkeitä molemmilla käsillä yhtäaikaa. Kädet kiipesivät seinää pitkin(vähän niin kuin tikapuita kiivetään) niin ylös kuin pääsivät. (Alussa pääsivät rinnan korkeudelle, vaivalla.) Asuin silloin vielä ulkomailla ja siellä syöttivät liikaa lääkkeitä, jotain lihasrentoumista auttavaa ja Voltarenia. Vähän kerrassaan sitkeästi kiipeillen tilanne alkoi helpottua. Miltei vuosi siinä meni kaiken kaikkiaan. En enää oikeastaan uskonut parenevani. Nyt ei ole kymmeneen vuoteen ollut vaivoja. Yläolkavarren lihakset ovat siitä kädestä vähän omituisia, kovempia kuin toisessa, mutta se ei edes näy…

  Eli, sympatiseeraan kovasti.

  1. Olisi käynyt, mutta tein oman kirjautumattomana. Vastaus on siansaksaa, hahaha!
   On näitä kokemuksia muillakin, kiitos jakamisesta. Sitä sormikävelyä ei enää harrasteta, mutta käden saa kernaasti viedä seinää pitkin ylös ja siinä venyttää. Tuo toivottomuuden tunne on pahinta: Sitä tietää, että tilanne korjaantuu, on vaan niin vaikea uskoa. Mulla on manipulaatiosta nyt reilu kaksi viikkoa. Nousee ylös ja sivulle. Taakse ei ollenkaan, kun siihen suuntaan ei revitä, ettei mene sijoiltaan. Eikös se olisi pikku juttu muljauttaa paikoilleen, nukutuksessahan sitä ollaan? No, joka suunta palautuu, on se hyvä tietää, vaikkei siihen uskokaan itse. Särkylääkearsenaali on minullakin melkoinen, voltarenia ja panacodia. On käsketty syödä, että pystyy ilman kipua jumppaamaan kättä. Menen ensi tiistaina ortopedille. Aion kyllä valittaa tuosta takaosan avaamattomuudesta.

 2. Minulla on pari kertaa tapahtunut tuo sama ääkkösten kohdalla. Johtunut ilmeisesti vikapainalluksesta.
  Siitä selvisin molemmilla kerroilla sammutamalla koneelta kokonaan virrat ihan sähköt pois menetelmällä. Sitten kone auki ja taas toimii. Ilmeisesti sinulla ei?

  Tuohon photarijuttuun en sekaannu;)

  1. Juu ei ole toiminut sammuttamalla. On tämä nyt jonkin aikaa jo ollut tällainen mahdollisuus wp:ssä. Huomasin aika pian, etten voi vastata s-postista, kun jouduin sitten korjaamaan ääkköset myöhemmin kommenteista, aikaahan se vie. Ei olisi minunkaan pitänyt photariini sekaantua 😀

 3. Olen väärä ihminen vastaamaan PHP-kysymyksiin, koska PHP:stä haluan pysyä niin kaukana kuin mahdollista, mutta koska se pyörii mm. wordpressin vuoksi omalla palvelimellani niin eräs arvaus olisi tämä PHP:n asetus:

  ;default_charset = ”iso-8859-1”

  Puolipiste on näköjään kommentti php.inissä, joten oletus toimii ainakin tuolla jollain tavalla. En tiedä onko tuolla ollut meilikommentoitia laisinkaan, mutta kysyn onko johonkin koskettu tai ovatko ne rikki.

  Sivusi HTTP-headereissä näyttää olevan merkistökoodaus:

  $ lynx -head -dump ’https://krisuh.wordpress.com/2010/01/31/pulmia/#comments’
  HTTP/1.1 200 OK
  Server: nginx
  Date: Sun, 31 Jan 2010 13:58:28 GMT
  Content-Type: text/html; charset=UTF-8
  Connection: close
  Vary: Cookie
  X-hacker: If you’re reading this, you should visit automattic.com/jobs and apply
  to join the fun, mention this header.
  X-Pingback: https://krisuh.wordpress.com/xmlrpc.php
  Link: ; rel=shortlink

  Tämä on oikein, koska sivut ovat oikeasti UTF-8-koodattuja. Ongelma on se, että vehje, joka laittaa meilit blogauksen kommenteiksi, koodaa ääkköset ISO-8859-1:llä eli niin kutsutulla latin1:llä.

  Vika on todennäköisesti jossain WordPress.comin asetuksessa, joten ota sinne yhteyttä.

  En ole noin kahteen vuosikymmeneen käyttänyt sukunimessäni skandinaavisia aakkosia, koska verkossa ne ovat kuitenkin aina hajalla.

  1. Vou! Juu siis mä en ole koskenut mihinkään, en mä edes osaa tuollaisia tietoja nähdä mistään. Olet sä aika velho! Tämä auttaa oikeasti eteenpäin, kun tietää, minne alkaa englanniksi solkata ongelmistaan.

   1. Tässä englanniksi. Tämä on kyllä vielä nörttiä eikä suomennos.

    The email comments seem to have a problem with characters which are outside of the US-ASCII character endocing i.e. out of numeral values 0-127.

    The problem is that https://krisuh.wordpress.com/ has a HTTP header

    Content-Type: text/html; charset=UTF-8

    This is correct but the email comments are encoded in ISO-8859-1 (latin1) which is compatible with UTF-8 and US-ASCII only if one uses characters between 0-127.

    The problem is probably caused by configuration. Something, somewhere expects that it will never get anything but ISO-8859-1 encoded text as input.

    1. aamulla lähetin tuon ..hmm.. tekstisi muutaman saatesanan kera supportille ja jo sieltä on vastailtu ja kyselty lisätietoja, mm. haluttiin näyte, miten ne ääkköset oikein näkyvät. onneksi tein tuon vastauksen!
     ”….I’ll have our developer take a look at this comment. …” näin sano 😀

 4. Siis WordPressissäkin on kommentointi-ongelmia! Mullahan on bloggerissa,kaikkiin bloggeri-blogeihin en pysty normaalisti kommentoimaan viime päivinä.

  Toivottavasti saat ne layerit hyvin asennettua…

  1. Ei nyt varsinaisesti kommentointiongelmia, yksi ’erikoisherkku’ vaan ei toimi. Ne varmaan aina silloin tällöin pitävät nämä meidän blogialustojen pitäjät muutos- ja uudistuspäiviä. Kyllä ne layerit siellä jo on, mutta en tiedä, ovatko ne oikein 😀

 5. Ja joo: oli kovin tekninen vastaus, tiedän. Mutta kun ei näitä asioita voi selvittää olematta tekninen. Nörtti-suomi-käännöstä saa pyytää jos se on tarpeen.

  1. Nörtti-suomi-käännös olisi ihan mielenkiinnosta mahtavaa saada! Jos jaksat ja viitsit? Tuskin se kovin tarpeellinen on, mutta ainakin kiinnostavaa, eikä sitä koskaan tiedä, millainen help-desk mustakin vielä kehkeytyy.

 6. Ootkos varma, että ne sun tilaamat hälpälkkeet ylipäätänsä on tarkoitettu photarin 8 versioon? Nimittäin oon huomannut (ihan Wintoosissakin) ettei läheskään kaikki toimi tässä uusimmassa, niitä ei ole yhditty sille vielä ”kääntää”.

  Unohda oikotiet onneen ja säädä kuvat itse 😀 (eiks ollutkin epätoivoselle upea ohje???)

  1. Oli ne kasiinkin tarkotettuja, sen verran tilatessa osasin lukemaani ymmärtää. Ja kun vielä nätisti pyysin joko opastusta tai rahoja takaisin, niin sain ne ohjeet 😀
   Mun järkeni mukaan, jos mulla on kutonen päivitetty kasiin ja ne asennetaan kutoseen, niiden kuuluisi näkyä sen kasin kautta. Älyn vaikee mennä kysymään, että ’onks tää oikein?’, kun ei ne onnettomat osaa edes suomea! Niih, juuh, itte vaan on kaikki tehtävä, ihan itte 😀

    1. etkös? hehehehee! Päivityksessä ei vaihdeta koko ohjelmaa, siihen tulee vaan lisäksi ne kasin herkut. Miksi se muuten olisi halvempaa se päivitys kuin kokonaan uuden ostaminen? Toisaalta nyt iskee paha epävarmuus, katto, enhän mä oikeasti tiedä, mä vaan oon järkeillyt näin. Onks tää nyt jotenkin naisen vääräoppista keittiölogiikkaa…

     1. Juu, kyllä minäkin päivitän ohjelman seuraavaan versioon, mutta että sinne edellisiin voisi lisätä kaikkea vielä myöhemminkin ja volaa- ne tulevat uusimpaan versioon näkyviin ja käyttöön on mulle uusi ajatusmaailma. Minä alan sitten etsiä suoraan siihen uusimpaan sopivia.

 7. uusi kommentti kokeeksi. Kaliforniassa otettiin ääkkösongelma todesta ja asiaksi asti. Tähän vastaan s-postin kautta.

   1. Rikki ovat skandit edelleen. Jos pakotan Firefoxini käyttämään ISO-8859-1:tä niin varsinaisen postauksen skandit hajoavat ja spostikommenttisi skandit taas näkyvät kuten niiden pitääkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s