Tässä ja nyt

Nyt on talvi ja pakkasta, jippii! Talvikuukausia ovat joulu-, tammi- ja helmikuu. Minä lasken talveksi tai ehkä myönnytellen kevättalvikuukadeksi vielä maaliskuunkin. Elän tässä ja nyt talvesta nauttien. Tietäkää huutia kevään kerjääjät, on liian aikaista! Mitä se semmoinen on, että koko syksy huokaillaan ja huudellaan lumen ja talven perään, ja kun se kauan kaivattu talvi sitten vihdoin on tullut, ei nautita siitä yhtään,  eijakseta-onkylmää-liikaalunta-liikaaluntajalunta. Tuomitaan talvi heti kohta joulun jälkeen kyllästyttävimmäksi vuodenajaksi ja aletaan puhua keväästä, haikailla sen perään, laitella kevätverhoa ja ostella esikoita. Tammikuussa? On talvi. Haloo!

Elän tässä ja nyt talvesta nauttien. Valo lisääntyy, hanget kimaltavat, lumitöistä saa happea ja iloisen punaiset posket hyötyliikuntatuokion lisäksi. Luistelua, ah! Makkaranpaistoa ulkona nuotiolla – jos se on mahdollista- ah! Runebergin päivä ja laskiainenkin vasta tulossa, kaakaota termoksessa pakkasella nam!  En vingu kevään perään, sen aika on sitten, kun on kevät! Ja kevättä seuraa kesä, mutta nyt on talvi. Upea, mahtava, luminen, kaunis ja kylmä talvi. Taidan ostaa tulppaaneja ja tehdä lämmittäviä keittoja ja muhkeita uunipatoja pakkasen kunniaksi.

Mainokset

11 comments

 1. Kauniita kuvia! PIdän minäkin talvesta,ja kaipaankin sitä vähän,siis lunta ja etenkin luistelua ulkona(täällä vain sisällä) mutta se talvi on niin pitkä!! Mutta tiedän monia,jotka rakastavat talvea.Joten oikein nautinnollista talvea!

 2. Syksystä suoraan kevääseen olisi paras ja mieluimmin ilman sitä syksyä 😉

 3. Haaveillaan sitä lomamatkastakin vaikka kuinka paljon etukäteen 🙂
  Minusta on ollut tosi ihanaa ja kaunista, kun on ollut lunta. Etenkin viime viikot ovat olleet kuin satumaassa, kun meillä ei ole tuullut yhtään. Puut ovat olleet paksuja tykkylumipuita. Viime yönä tuuli heitteli kaiken alas ja oli kuin tykillä olisi ammuttu, aina kun suuri möykky mätkähti talomme katolle. Onneksi vielä jäi lunta puihin.

  Parempi valoisa luminen talvi kuin märkä, sateinen, pimeä. Pakkasta en kyllä ihan näin paljoa kaipaisi, mutta lumi on minulle valo.

  Tällaisen talven jälkeen kevätkin tuntuu keväältä.

  • Niin haaveillaan Uuna. Haaveilu on ihanaa! Mutta jos se haave on tässä? Olet lomamatkalla ja haaveilet olevasi jo kotona, kotona toivot olevasi lomalla. Tätä en älyä, että ollaan koko ajan jossain muualla kuin nykyhetkessä. Nautitaan nyt täysillä, talvi tilattiin ja se saatiin, hallelujaa! 😉

   Ps. toivottavsti katto säilyi ehjänä.

 4. Nyt todella tuntee, että on talvi. Yöllä vinkui ja ujelsi kunnon talvimyrsky. Aamu näyttää jo hiljaisemmalta ja pakkasta -17-astetta. Kun siihen lasketaan myrskytuuli mukaan kylmyys on jotain -29.
  Mutta ihana talvi on ja on ollut. Huurteista , lunta.

  • Kylmä, neuloja naamaan pistelevä pakkastuuli on täälläkin kova. aamulla mittarissa -20. En halua edesajatella mitä se tekee tuulen kanssa 😉 Mutta valoa on! Viime, vai oliko se toissatalvi, oli niin kurja ja sateinen. Muistan, kun tammikuussa satoi vettä koiralenkeillä, koiraa oli pestävä koko ajan. Se se vasta kurjaa ja masentavaa oli.
   ******
   hiukan myöhemmin:
   ja niin se sattui silmään tämä, jestas!!! -35° jotain tuulen kanssa! Ei ihme, että naama jäätyy!

 5. Asiaa kirjoitat. Minäkin ole herännyt hiukan henkiin, näiden kauniiden talvipäivien myötä
  Kyllä sitä kuraa ja märkää vielä tulee joten nautitaan nyt. Ei koskaan tiedä koska seuraava luminen talvi tulee, vai tuleeko sitä lainkaan? Minä uskon vakaasti, että kyllä tulee.
  Muista, sinä et sitten tee lumitöitä!!

 6. Kyllä neljä vuodenaikaa on parasta = aina saa jotain odottaa, kaippa ihminen aina vain odottaa ja odottaa jotain kuin kuuta nousevaa..
  Hienoa että on oikea talvi pitkästä aikaa, kyllä täällä kelpaa kun vain pukee mitä tarvii.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: