Joulukuun ruokahaasteen äänestys

Kaksitoista  loistavaa blogikokkaajaa ilmottautui joulukuun ruokahaasteeseen! Näistä innovaatioista olisi ainakin minun todella vaikea äänestää suosikkiani, onneksi olen jäävi tällä kertaa. Pitemmittä puheitta: Kuvaa klikkamalla pääsee ihastelemaan kunkin osallistujan hienoa kuvitettua reseptiä. Esittelyjärjestys noudattaa ilmottautumisjärjestystä. Äänestysloota – se tärkein elementti – on viimeisenä.

1. Keittiö Piemonten sydämessä: Rullattu saltimbocca

2. Peruspöperöä: Appelsiinitryffelit

3. Tuulesta temmattua: Zabaione freddo – viinivaahdon uusi tuleminen

4. Appelsiineja ja hunajaa: Rommilla terästetyt banaanimuffinit

5. Kulinaristi Karjalasta maailmalla: Suklainen Guinness-kakku

6. Marjameri: Pasta Limoncello

7. Vegaanikahvila: Mantelinen kurpitsapastarulla

8. Chez Jasu: Ranskalainen sipulikeitto siiderillä

9. Pata kattilaa rakastaa: Piparkakkukastike kinkulle

10. Äijäruokaa: lammaspataa – Pilaf de Mouton à la Catalane

11. Kulinaarimuruja: Akvaviittigraavattu lohi

12. Sillä sipuli: Sherryinen broilerinmaksapasteija

Onnentoivotukset ja menestystä kaikille osallistujille! Äänestysaikaa on  29.12.2009 klo 24:ään. Joulukuun ruokahaasteen voittaja julkistetaan 30.12.2009.

Tapana on ollut, että osallistujat linkitetään äänestyspostaukseen kuvien kanssa. Niin teen nytkin, vaikka ilman lupaa ei saisikaan toisten kuvia käyttää. Jos nyt joku kuvanomistaja tästä ’laittomuudesta’ häiriintyy, ilmoittakoon minulle, niin poistan kuvan ja laitan pelkän linkin ko. blogiin. Keksin liian myöhään, että lupaahan voisi kysyä jo ilmottautumisten yhteydessä: osallistuja kertoisi osallistumiskommentissaan saako kuvan ottaa äänestyskäyttöön.

Mainokset

8 comments

 1. Siis ei ole totta. Tajusin juuri kuvia katsellessa että minullahan on kauhia näläkä. Miksei meillä ole tuollaisia herkkuja… Saako äänestää kaikkia osallistujia? Mahdoton noista on valita, kaikki näyttää niin herkuilta 🙂

 2. ari

  Krisu ja muutkin: ensinnäkin äänestyspostauksessa kuvien käyttö menee minusta selkeästi sitaattioikeuden piikkiin ja toiseksi haasteen sääntöihin voisi lisätä pykälän, jossa haastevastauksen postaaja antaa luvan haastevastauksen kuvien käyttöön äänestyspostauksessa myös kokomuutokset sallien.

  Tämä olisi selkeää ja yksinkertaista eikä kenelläkään olisi varaa valittaa: mitäs meni vastaamaan haasteeseen.

  Oman blogini tekstejä ja kuvia saa käyttää Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 1.0 Finland License’n ehdoilla

 3. Hei! Vaikka myöhästyinkin tässä itse äänestyksestä, niin valistanpa pikkuisen: linkittämistä ei voi kukaan kieltää. Tai voi, mutta siitä ei tarvitse välittää. Linkittäminen katsokaas vähän niinkus kuuluu internetin luonteeseen, ja on täysin laillista riippumatta kuvan oikeuksienomistajan tahdosta. Kuvan kopioiminen ja julkaiseminen omilla sivuillaan olisi sitten toinen juttu.

  • Mites, kun minusta olen tässä kopioinut toisten kuvat ja liittänyt ne omalle sivulleni, olkoonkin, että kuvista menee linkit kuvien omistajien blogeihin?

  • ari

   Tässähän on kysymys nimenomaan kuvien käytöstä (jopa muokattuna, koska kokoa on käytännössä pakko muuttaa) eikä linkittämisestä. Oma laintulkintani ja oikeustajuni snoo, että tämä on ok sitaattioikeuden puitteissa, mutta tämä ei ole yksinkertainen asia. Helpointa olisi yksinkertaisesti muuttaa sääntöjä niin, että vastauksen kuvien käyttö on eksplisiittisesti sallittu äänestyspostauksessa ja vain siinä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: