Sienipasteijat

Kohta mun korvasta kasvaa tatti ja tukka muuttuu vihreäksi sammaleeksi, mutta ketäs se sitten haittaa?

Sienipasteijat

  • perunavoitaikinaa
  • paistinpannulla haudutettua (ja maustettua) suppilovahvero-sipuli-persilja-möhnöä jäähtyneenä
  • kylmää vettä
  • 1 muna voiteluun

Tee perunavoikaikina:

  • 250 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 250 g kypsää survottua perunaa
  • suolaa

Vaahdota voi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää lopuksi peruna, mutta älä sekoittele enää paljon, ettei taikina sitkisty. Laita taikina viileään odottelemaan.                                                                                                                                                               Freesaa pannulla mieleisiäsi esikäsiteltyjä sieniä (suppilovahveroita!!) ja pilkottua sipulia, suolaa ja pippuroi, lisää vielä persiljasilppua sekaan. Jäähdytä hetki.

Kauli taikina ja ota pyöreällä muotilla ympyröitä (juomalasi, iso kahvimuki). ’Voitele’ kylmällä vedellä sormea apuna käyttäen reunat. Lisää  täytettä. Painele pasteijat kiinni. Voitele munalla, koristele unikonsiemenillä (auringonkukan, seesamin, pellavan) uunissa 200° ja 10 minuuttia.

sienipasteijat

3 comments

  1. Ei haittaa yhtään!
    Senkus muutut sammaleeksi kunhan sienireseptiä piisaa ;D
    Eli kiitos viimeisimmistä sieniresepteistä. Kaikki talteen merkattu, vaikkei vielä ehditty testaamaan.

  2. Hei Krisu,
    Niin herkullisen näköisiä että ihan tulee tippa linssiin –
    syy löytyy viime tiistaisesta päivityksestäni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: