Sienipiiraat

Tätä se suppilovahveroiden liikatuotanto teettää, herkkuja!

valmistellut

Juustoiset sienipiiraat

14-16 kpl

  • 200 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl juustoraastetta ( käytin Valion Mozzarellaa)
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa

Täyte:

  • n. 500 g suppilovahveroita ( kantarelleja, herkkusieniä tmv.)
  • 2 sipulia
  • 100-200 g tuorejuustoa ( Creme Bonjour naturel)
  • suolaa, valkopippuria
  • persiljasilppua

Voiteluun

  • munaa

Pinnalle:

  • unikonsiemeniä

Sekoita pehmeä voi, kuivat aineet ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää maito, sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin lepäämään. Hienonna sienet ja sipulit. Kuullota ne kevyesti paistinpannulla ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä mausteet. Sekoita, kunnes juusto on sulanut tasaisesti. Lisää persiljasilppua ja anna täytteen jäähtyä.

Vuoraa taikinalla muffinipellin kolot. (ei riitä yksi 12-koloinen) Laita syvennyksiin täytettä. Kauli lopputaikina levyksi ja ota esim. sopivan kokoisella lasilla piiraille kannet. ‹‹ nyt vaikeuskerroin nousee, ainakin mulle: Tee tukevasta paperista pieni sienikuvio (höh!) Leikkaa terävällä veitsellä taikinalevystä sieniä koristeeksi piirasten päälle (aaargggh! Miten niin mulla on tämmönen puutos keittiössäni, ei ole sienimuottia?) Mitään pahviaskarteluja kesken leipomusten aleta, hei, kaivoin kaapista piparimuotit ja pikkuisen sydämen kelpuutin. Vaihtoehtoina olivat joulupukki, lintu, possu tähti jne. mutta missä tatti? Saako ulkomailtakaan? Hesasta?) ›› Voitele piiraset munalla ja pane koristeet päälle. Voitele nekin munalla ja ripsauttele unikonsiemeniä vielä päälle.

Paista uunipellillä uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia.                                                                                                                                                                                ‹‹ ohje kirjasesta ’Kodin parhaat piiraat’ vuodelta 1998 ››

suppispiiraat

suppispiiraat-1

10 comments

  1. Kyllä jaksan yhä ihmetellä tuosa sinun energisyyttäsi… Herkkuja herkkujen perään ja touhuamista siellä täällä… Onko sun vuorokaudessasi tavallsita enemmän tunteja?

    • Jos mulla on diagnosoimaton adhd? (meniköhän tuo oikein? meinasi mennä kieli ja sormet umpisolmuun tuon diagn… kanssa) 😀 Mulla oli viime viikolla aika paljon vapaata, enkä istunut koneella oikeastaan yhtään ja se mun äitinikin oli koko viikon täällä hoitamassa poikien aamupuurot. Mulle ruoka ja kaikki siihen liittyvä näperrys on pelkkää iloa ja suorastaan rentouttavaa terapiaa!
      nimim* terapian tarpeessa*

  2. Herkullisen näköistä suuhun laitettavaa, ihan tekis mieli maistaa vaikka en sieniä ruoaksi käytäkään, mutta nämä näyttävät hyviltä.

    • Oi kiitos!
      Minun tuttavapiirini ei montaa ihmistä kuulukaan, jotka eivät syystä tai toisesta syö sieniä.
      Muistin tässä: pidimme kerran meillä Uutena Vuotena juhlat, joihin tein mm. sienistä quiche-tyyppisen piirakan. En tiennyt, että naapurin rouva ei syö sieniä, jotenkin kammoaa niitä. No, avopiirakkassahan kaikki on näkyvillä ja silti frouva pisti piirakkaa(kin) poskeensa hyvällä halulla ja otti vielä lisääkin ja kehui, että on niiiin hyvää! Sitten kysyi, että mitä tähän on laitettu. Olisittepa nähneet ilmeen, kun sanoin sieniä. Ja kuinka hänen sienistä pitävä miehensä nauroi!

  3. Ja voi miten herkullisen näköisiä herkkuja tuottikin,nam 🙂

  4. Hanna

    tähän ei voi muuta sanoa kuin slurps. Slurps!
    ehtisinköhän minäkin vaiks edes keskuspuistoon sieniä katselemaan nyt kun on muutama vapaapäiväkin 😛

  5. Onpas hienoja ja varmasti hyvää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: