12 kuvaa – syyskuu / 12 photos September 09


keskustori-mv-09

Muistilappu:  mäkkärin sisäänkäynnin ylin porras, pylvään vasen puoli.

 • ip, 3.9.
 • f/14
 • 1/800 s
 • ISO 200
 • 18-55@28

Klikkaa tunnusta, pääset katsomaan muiden osallistujien kuvat:

12kuvaa_heijastus

Mainokset

65 comments

 1. Ari

  Tämä hieno aloitus, tuossa maisemat muuttuvat, ja M/V sopii hienosti!

 2. Hyvä kohde! Ja hyvä kuva. Pidän tuosta mustavalkoisesta virityksestä.

  Tämä on oikeasti aika vaikea tehtävä, kun pitää ajatella päivämäärä ja kellonaika todella tarkkaan jotta homma toimii läpi vuoden. Ai niin, ja vielä etsiä se maisema 😉 Espoosta….

  • kiitos, Lepis!
   Kohteen valinta oli minustakin kinkkinen juttu ja mietin vieläkin, että osuiko valintani nyt sittenkään ’oikeaan’ itseni kannalta,( matka kuvauspaikkaan, työt, sun muut aikataulutukset). Aikaahan olisi ollut paikan valintaan vielä päiväkausia, jos postauksen deadline on 15.9.! Toisaalta spotti on nyt valittu ja ei tarvitse enää pähkiä ja arvuutella itsensä kanssa, ei ottaa koekuvia ja miettiä pää punaisena vaihtoehtoja, heh. Kellonajoilla ei mielestäni ole merkitystä, kuvahan on tarkoitus ottaa* samasta paikasta mahdollisimman samankokoisena.* Jos vaikka on tänään kiirettä ja kaatosade, en näe mitään syytä olla odottamatta päivää-kahta, että ilmat taas suosivat minua, aikaa on joka kuun alussa parikin viikkoa. Iltavalaistus voi myös olla joskus kiva juttu 😉

 3. Toimii! Hyvä valinta, tuon paikan elämä on joka päivä kuitenkin erillainen, ihmisten vaatetus, säätila jne. Olisi kannattanut miettiä minunkin pidempään, mutta olen näissä kuvissani impullisiivinen joten sen mukaan täsäkin toimin.
  Tyota MV juttua ajattelin itsekkin myöhäissyksyn osalta. Katsotaan sitten.

 4. Hienolta näyttää mustavalkoisena.Siis niinkö on,että samasta paikasta 12 eri kuvaa?.Jännää nähdä, miltä näyttää eri kuvissa

 5. hpy

  Tuo paikka tulee varmaan muuttumaan aika lailla vuoden aikana. Ihmiset, puut, taivas, ehka liikennekin.

 6. MV sopii hyvin ja muutenkin tarpeeksi muuttuvainen kuvauskohde.

  Minä vielä etsin omaani…jos joskus pääsisi uloskin…

 7. vuorivaahtera

  Mustavalkoisuus tekee kuvasta jotenkin muinaisen, aivan kuin tuulahdus 60-70 -luvuilta. Vaikka selkeästi näen nykyaikaisen bussin ja teltan, niin vanhojen kotiseutukirjojen kuvitus alaluokilta tulvahtaa mieleen. Nostalginen kuva!

 8. Mainio valinta, m/v rohkea veto, et pääse brassailemaan syksyn värikkyydellä tms. Tässä kyllä on ihan yllin kyllin elämää ja vaihtuvuutta muutenkin!

  • En. Tässä kuussa 😉 Luulisi hulinaa piisavan. Huomasin vaan, että iltapäivällä tulee paha varjo takaa talosta tuohon maahan, täytyy oikein suunnitella kuvausajankohtaa tarkemmin.

 9. Hyvä paikka seurata vilskettä vuoden ajan kerran kuukaudessa! Onneksi tässä on aikaa n. puoli kuukautta per kuva käydä napsaisemassa otos valitulta paikalta! Piipahtelemisiin!

 10. Hienoa että mukana on ainakin yksi kaupunkimaisemakin! Odotan mielenkiinnolla jatkoa. Ja mustavalkoisesta pidän erityisesti 🙂

 11. Juuri kun painoin lähetä, näin vilauksen osoitteesta, missä oli jotain outoa, eli yksi kirjain liikaa.

 12. Tori-idea käväisi omassakin mielessäni. Idea on siis loistava. 😉

  Ja kuva on hieno, minäkin tykkään mustavalkoisuudesta tässä.

 13. Kiva kuuskytluvun-henkinen kuva. Maalainen katselee kaupunkikuvia mielellään. Ei tarvitse itse vaivautua niissä vierailemaan.

 14. Krisu, kysynpä sinulta, kun sinullakin on wordpress. Miten saan tuon 12 kuvaa-logon sivupalkkiin? Vimpaimien kautta laitoin koodin tekstikehikkoon, mutta sivulle ilmestyi vain teksti ilman kuvaa. Osaatko neuvoa? Kyselee ”yks yksinkertainen maalainen”.

 15. Tykkään, ja erityisesti koska on mustavalkoinen kuva. Niissä on jotenkin aina tunnelma niin toinen, täytyykin harkita joku kuukausi, katsoa saisiko m/v kuvana paremman tunnelman.

 16. Hi Krisu! Thank you for your comment. Your choice will be very interesting to watch as the months go by too. I will enjoy the snow when it arrives…since I never get to see that here where I live.

 17. Oi kuinka tunnelmallinen, hieno otos! Hieno alku sarjalle. Ihmiset ja asennot vaihtuvat, mutta tori pysyy.

 18. Mielenkiintoinen kaupunkimaisema ja siis mustavalkoisena – kaunista!

 19. SuviAnniina

  Hyvä ja mielenkiintoinen kohde…joulunaika…kevät….kyllä!

 20. Uskallan olla eri mieltä kuin muut. Kuva on toki tyylikäs musta-valkoisena, mutta muutokset näkyisivät paremmin värikuvasta. Mutta plussaa kaupunkimaisemasta, jotka ovat haasteessa vähemmistönä.

  • Kiitos rehellisestä mielipiteestäsi. En suinkaan ole ajatellut koko vuotta pysytellä mustavalkoisella linjalla. Säännöt ovat paljon yksinkertaisemmat: sama paikka, samalla aukolla, ei kuvien jälkikäsittelystä ole ollut mitään puhetta, siinä kohtaa pidätän itselläni taiteellisen vapauden säädellä kuvaa ja tällä kertaa se on mustavalkoinen. 🙂

 21. Tätä tulee varmasti mielenkiinnolla seurattua vuoden ajan. Mitä muutoksia nyt sitten ympäristössä näkyykään.

 22. Elävä kohde. Tästä ei varmasti pysty ottamaan kahta samalaista kuvaa – niin nopea et ole. Muutos on aina taattu. Mv toimii tässä hyvin. Miksi et ottaisi kaikkia mv:nä?

 23. Hieno kohde, näkyy ihmisiäkin, missä muualla niitä ei ole pahemmin esiintynyt.
  Ja voihan tämän tehä värillisenäkin, näkyisi paremmin kaikki värit!

 24. Hienon paikan olet valinnut.
  Mustavalkoinenkin on ihan hyvä valinta.

 25. Toimii! Hauska jäädä seuraamaan muutoksia. Ja kiitokset vielä haasteesta. Taisin kyllä itse valita vähän turhankin haastavan aiheen, en tiedä miten saan penskaa enää istutettua samaan paikkaan… 😉

 26. Tuolla tuli tepasteltua yksi kesäinen ilta. Silloin paikka oli kyllä väreissä! ;D Kiva idea tuo mv ja muutenkin varmasti vaihtuva ilme joka kuukaudeksi. 🙂

  • On se värillinen vieläkin, ei pelkoa 😀 Toivon itsekin, että osun paikalle kamerani kanssa kaikkiin erilaisiin toritapahtumiin ensi vuoden aikana.

 27. Mäkkärihän on maailmanlaajuinen ja tässä maailmakylässä-tunnelmaa.
  Miten yhteen kuvaan voi mahtua näin paljon kaikkea – ihmettelen ihastellen.

 28. Yhdyn edelliseen; olet todella saanut mahdutetuksi yhteen kuvaan sekä syvyyttä, korkeutta että laajuutta.
  Mustavalkoisuudessa erottuu tässä erityisesti valkoisuus; kuva on todella raikas ja valoisa.
  Olet saanut vaiennettua liikenteen melun ja pölynkin. Aika hyvin!

  Kiva oli lukea, ettei tämä ole niin tiukkapipoista, eli päivä sinne tai tänne ja kellonajastakaan ei niin tarkkaa. Kukin miten parhaaksi näkee. Ja luovuuttaankin voi käyttää.

  Tämä 12.kuvaa on tosi hieno juttu. Kiitos teille järjestäjät!

  Ibidem

 29. Olen niin vanha, että muistan mustavalkoiset valokuvat kuin eilisen päivän – värillisiä valokuvia en ollut lapsuudessani nähnytkään. Siksi sykähdyttää lämpimästi kun torikuvaasi katselen – pitkään ja hartaasti:) Siinä on samalla kertaa pysähtyneisyyttä ja liikettä. Ottaa täysillä katsojan mukaansa.

  Kiitokset hienosta ideasta! Elämyksellistä vuodenkiertoa!

 30. Tuo m/v tosiaan muuttaa näkymän 60-lukulaiseksi. Itse tein vasta siihen photo-hunttiin ekan konversioni m/v:ksi vaikka jo 7,5v digiä on tullut harrastettua – toisaalta pidän niistä, mutta toisaalta on yleensä värit tuntuneet tuovan jotain olennaista. Kokeileminen taitaisi olla hyödyllistä, kun sittenhän vasta tietää.

  • Kiitos sinullekin. Minä olen kovin kokeilunhaluinen, eikä kokeilematta uutta välttämättä opi lisää asioita kuvaamisesta/kuvankäsittelystä. Ja sen lisäksi, että on aivan mahtavaa kuvata, haluan myös oppia uutta koko ajan, jos se vaan suinkin on mahdollista.

 31. Olen vasta katsonut alle 10 osallistujaa ja aivan innoissani. Kiitos järjestäjille, tästä vuodesta tulee kiva. Tätä sinunkin kuvaasi on kiva seurata läpi vuoden. On hienoa, että mukana on sekä luontoa että kaupunkia.

 32. MV-kuva oli yllättävä, mutta kiva valinta. Tässä tulevat vaihtumaan valot ja varjot ja ihmiset.

 33. Kiva toteutus musta-valkoisena. Taidan ottaa vinkin ja koklata joku kerta omaa kuvaani noin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: