Mansikkapiirakka

Hain vasta viikko sitten meidän luomumansikat ( 2 laatikollista) pakastimeen. Meillä siis marinoidutaan edelleen mansikoissa, vaikka eihän tuo marja näytä toripöydiltäkään vielä loppuneen. Sitruunamarinoituja mansikoita, mozzarella-mansikkasalaattia, mansikkajäätelöä omalla jäätelökoneella ja vielä á la naturellit päälle! Tässä kuitenkin yksi oikein herkullinen vähän erilainen ohje:

MANSIKKAPIIRAKKA

Pohja:valmis piirakka

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 150 g pehmeää voita
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte:

  • 3-4 dl paksua vaniljakastiketta (esim. Ekströms, jos ei jaksa itse tehdä alusta asti. tee ohjetta paksumpi soosi)
  • 100g mantelimassaa
  • tuoreita mansikoita

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja nypi voi joukkoon, kunnes seos on murumaista. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina piirakkavuoan (n. 26 cm Ø ) pohjalle ja reunoille. Esipaista n. 10 min 200° uunissa. Anna jäähtyä. Täytä jäähtynyt pohja vaniljakastikkeella ja  murustele pinnalle mantelimassa. Lopuksi puolitetut mansikat. uuniin 200° n. 15-20 min. Koristele vielä lopuksi tomusokerilla ja tuoreilla mansikoilla, jos haluat. (meillä ei mokomia hörsötyksiä enää muistettu, syötiin vaan, maiskista!)

piirakan pala

Advertisements

2 comments

  1. Tuo vaniljakastikehan on hyvä idea, pääsee vähemmällä nyhertämisellä, ja täytyy maistua hyvältä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: