Kasvio-slide, höh!

Huh-huh, pikkasen teettää hommia tuo isoveljen digikasvio. Eilen sain väännettyä kuvat kahdestakymmenestä kasvista jonkinsorttiseen kuosiin ja nyt alkaa iWorkin notes-homman kanssa suhraaminen, se sitten poltetaan power point-muodossa cd-levylle. Itseluottamus on ainakin norsun kokoinen, minä opin ja osaan ihan mitä haluan! Tässä on vaan pientä häiriöö koko ajan matkassa, työtkin alkoivat maanantaina. Ihmettelen kovasti tätä maailmanjärjestystä, minä olisin vielä lomaillut oikein sujuvasti ainakin syyskuun alkuun, mieluiten vaikka koko syyskuunkin, lämmintä ilmaa ja kypsyvää satoa metsässä! 😉

Tein slide-shöyn maistiksi, jos ketä huvittaa nykyaikaisen kasvion ihmettely. Mua ilahduttaa joka kuvassa (hammas-tai varras)tikun nokassa kurkkiva nimikyltti, ilman sitä kuva ei kelpaa. Se kuva kun ei saa olla netistä kaapattu, nääs, nääs. Vaan onko se nyt, kun minä nämä blogissa julkaisen? Ei kai? Kasvista toivotaan myös useampaa kuvaa ja mielellään yksityiskohtia. Kuvaan olisi suotavaa saada riittävästi myös syväterävyyttä, että kasvi erottuu taustasta. No. siinä tulee sitten ongelma: Yksityiskohta ok, tausta ja sen mukana nimikyltti täysin blurrina. Olen kuitenkin päättänyt mielessäni, että kyllä ope näkee, että sama lappu siellä sumeana tököttää kuin muissakin kuvissa.

5417518319_Jb7HR

Jaahas. Klikatkaas tota numerorivihirviötä, sen takana majailee kasvioslide.

Mikä siinä on, tuossakin ohjelmassa sanottiin, että ’to add this show to ANY page that acceptes HTML…’. Kyllä wp hyväksyy hötömölön, muttei tätä slidea, en ole saanut tänne näkymään myöskään Picasa-slideja. Omasta mielestäni en tee virhettä ’upotuksissa (embed) mutta kun ei niin ei. Täytyy taas huonolla englannillaan pistää palautetta ylläpitoon!  >:-(

Mainokset

10 comments

 1. Aku slide 😀 Se tököttävä nimilappu vie pääosan. Sitä alkaa etsiä ja miettiä, että missä se nyt nököttää 😀

 2. Miten mä en tota itse? Sehän ON Aku slide 😀 😀 😀 Olet niin oikeassa, nimilapun hakuahan se. Kultapiiskusta näkee, että mammakin on jo aivan kypsä; mitä väliä asettelulla, tikku kenottaa kuvissa kaiken keskipisteenä ja täysin kasvin edessä, hah! Kasvin kuvaus on pikku juttu, tuon nimilapun kanssa pelleily oli työläämpää.

 3. Naurussa oli pitelemistä minullakin, kun bongailin nimikylttejä kuvista. Pari kertaa olin huomaavinani jopa, että tarkennus oli nimikyltissä eikä kasvissa, mutta se taisi sittenkin olla pelkkää kuvittelua 😉

  Meidän lapsi teki hienon Powerpoint-esityksen omasta kasviostaan. Minun ei tarvinnut kovin paljon neuvoa, kun hän hääräsi omin päin täyttä häkää. Yleisöksi kuitenkin kelpasin, joten jouduin nököttämään vieressä koko session ajan. Onneksi ei kuitenkaan tarvinnut mitään nimikylttihössötyksiä valokuvatessa. Ehkä meidän lapsen opettaja oli luottavaisempi kuin teidän lapsen.

 4. emmi

  Äiditkös ne lasten opinnäytteet nykyisin tekee ja kuvaa? Kannattaa varoa, että opettaja ei satu näkemään tätä artikkelia.

  • Ei ole yksin mun proggis, kyllä Aku on tehnyt ja tekee paljon hommia vielä! Joka kasvin etsi kanssani ja piteli tikkuja, minä nyt vaan osaan tämän kuvien käsittelyn herraa paremmin 🙂 Yhdessä tehdään se esitys ja Aku tekee nimilistat ja polttaa cd:n. Mitä mä olen kuullut, niin kyllä nämä kasvit ovat työllistäneet muissakin perheissä vanhempia kovin kiitettävästi, vaikka olisi perinteiselläkin tavalla kuivattu kasvit.

 5. Tuosta on helppo tunnistaa kasvit koska kaikki ovat akuja.
  Sehän on sama kuin minullekkin tirpat ovat aina tirppoja.
  Kotikonnuilla ollaan ja taas blogikuvioissa ahkerammin kiusaamassa teitä mukavia ystäviäni.

 6. Akukasvio on hieno, en tiennytkään että nykyään tuollaisia täytyy tehdä;oli vähän erilaista kuin silloin aikoinaan kun niitä piti kerätä ja kuivata ja etsiä vielä nimetkin.

  • Kuivaus on vieläkin toimiva vaihtoehto. Tämä nykyaika ja digikamerat ja kaikki tieokoneen häppäsvärkit mahdollistavat tällaisetkin ’uutuudet’ 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: