Perhostelua

Olimme eilen ’puskassa’.  Piti kuvata kasveja Isoveljen digikasvioon. (Tästä aiheesta myöhemmin!) Tuplailon puolikas lähti mukaan vattuämpärin kanssa ja niitäkin on siellä, että takaisin vielä mennään. Bonuksena tulivat tien varren ohdakkeissa leikkivät perhoset. Olen kyllä nyt niitä tovin katsottuani sitä mieltä, että leikin aiheuttavat kukkakärpäset ja muut ötit, jotka sankoin joukoin taistelevat parhaista kukista perhosten kanssa. Ne oikein tökkivät perhosia pois, haha!

vattuja puolillaan


ruskea
Tämä on..öö…ruskea? Minä en tunne näistä kuin neitoperhosen. Apua? Joku varmasti tietää, Irma? -Ja Irma tiesi: metsänokiperhonen.

ohdakkeet ja perhonenTämä on keltainen 😉 Irma tiesi: joku hopeatäplä. Äitini tiesi: rinnehopeatäplä. Minä sanoisin netissä vihjeiden perusteella nuohottuani, ja koon perusteella, että tämä on orvokkihopeatäplä. Tästä vähän tiukemmin rajattu kuva:

rajattu hopeatäplä

mustin pilkuin perhosia

Irman ja äitini sana: herukkaperhonen

keltainen neitoperho ja sen kaverit

lisää takapirujaKuvassa on myös pörräävä takapiru.

kärpäsen kanssa

neitoperhonen

14 vastausta artikkeliin “Perhostelua”

 1. En ole tajunnut, että nykyisin kasvien keruu voi olla todella noin ekologista, kun se hoitaa digikuvien kanssa. Samalla näkee paljon muutakin. Tuntui mukavalta tuo perheen luontoretki ja sen kaikki saaliit.

  1. Ihan hauskaa se on, mutta ei ilman työtä selviä siitäkään. PowerPoint-ohjelmalla (meillä macin notes) tehtävä esittely, poltettava cd, erilliselle paperille luettelot ja joka kuvassa oltava nimikyltti-varmenne, muuten ei kelpaa.

   1. Ohhoh, mikä työ…
    Olet jo kolmas tämän kesän metsänokiperhoskommetoija. Minulla ja Sokealla kanalla on tänä kesänä istunut tuollainen perhonen kauan kädellä… Minulle se oli aivan uusi tuttavuus.

 2. Metsänokiperhonen on ensimmäinen pelto-ohdakkeella istuja. Seuraavana jokin hopeatäplä, niitä on vaikka minkälajisia. ”Repalesiipinen”, josta kaksi kuvaa, on herukkaperhonen. Neitoperhosethan sinä tunnetkin. Tuo pelto-ohdake vetää kuin magneetti perhosia ja pörriäisiä puoleensa. Sehän tuoksuu ihmisenkin nenään jo pitkään matkaan, joten on yksi parhaimpia mesikasveja. Olen myös huomannut tuon kukkakärpästen tönimisen. Ne ihan ottavat joskus vauhtia tönäistäkseen perhosen kukalta.

  1. Kiitokset, Irma! Lisäilen nimiä kuvien alle, tiesin, että sinä tietäisit! Mukavaa, että vahvistat myös tuon havaintoni, että perhosia oikein tuupitaan pois kukista, ajattelin jo, että näenkö mä näkyjä. Täytyy muistaa jatkossakin, että saa kuvausjuhlan, kun näkee tien varrella pelto-ohdakkeita!

 3. Beautiful summer scenes! Those butterfly photos are gorgeous. And very interesting with the wasp in the background on the last photo.

 4. Ei meillä päin tuupita… Tai tarkemmin sanottuna minä en osaa perhosia etsiskellä. Pelto-ohdakkeita siis pitäisi etsiskellä… Äh, antaa olla. Karkuun ne lehahtaisivat kuitenkin.

  1. haha! Et kai vaan luule, että minä osaisin etsiä perhosia? minä olin vattupuskissa ja lähinnä etsiskelimme A:lle niitä kasveja siihen penteleen digijasvioon! Tänään muuten saatiin viimeiset 2 kuvattua ja aivan kodin nurkalta (K-M: ’Ai? Miksette heti sanoneet, että sudenmarja on SEN näköinen. Pikkumettässä on aika monta.’ Ja sieltä napattiin kielojakin, tosin nyt sattuneesta syystä ilman kukkia, pöh.

 5. Kovin kauniita nama sinun perhoskuvais, UPEITA!! 🙂

  Minakin lasten kanssa toissapaivana mettassa ( Fôret de Bercé ) ja karhunvatukoita tuli kahteen piirakkaan ( miehen synttaripiirakoita) ja pojalleni punkki, itselleni kaksi ’muistoksi’ 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s