Majakka ja perävaunu 11

majakka-ja-peravaunu

Tämänkertainen, yhdestoista M&P-haasteemme on kliseisesti kesäilo. Aihe on kyllä hengästyttävän laaja, kesään ja kesäiloon kuuluu mitä moninaisimpia asioita. Koosteen teki tällä kertaa Mari, jonka kaunista kuvavirtaa voi seurata muutenkin Kameraveneessä.

kesailo_MPPicasaan aukeavien suurien pystykuvien ongelma mielestäni on niiden pienentyminen Picasassa. Miten kuvaa voi halutessaan tutkia tarkemmin, jos se on ’postimerkin’ kokoinen? Keksin kiertotien. Klikatkaa kuvaa, olkaa hyvä! Se aukeaa Picasaan mustalle pohjalle ja näyttää halutessanne (play-nuolen klikkaus) slide showna ja isoina kuvina kaikki M&P:n kuvat. Alalaidan ohjauspalkki häviää näkyvistä, mutta hiiren liikkeestä tulee takaisin näkyviin. Ohjauspalkissa äärimmäisenä oikealla on ruksi, jota klikkaamalla pääsee tavalliseen Picasa-näkymään.

Mainokset

7 comments

  1. Monenlaista herkkua, joista muodostuu monimuotoisia kesäiloja. Nam ja polskis!

    Tuo Picasa juttu… Diashow oli hyvä ja toimiva. Kuitenkin ne kuvat olivat suurentamattomissa (tai sitten minä en osaa käyttää sitä).

    • Taisin selittää huonosti, jeps. Ei sitä voikaan enää tuon klikkauksen jälkeen suurentaa, mutta ovathan kuvat isompia kuin ne surkeat pystykuvaruikut, joita albumeissa muuten on, paas kattoen tavallista albumia ja sen pystykuvaa! Tarpeen vaatiessa slide on vielä pysäytettävissä, että näkyy jotain paremmin. Osasinkohan selittää nytkään, hah!

  2. Minun huippunopealla mokkulallani kuva avautuu todella hitaasti, aloin jo ihmettelemään eikö M&P kesästä löydy lainkaan merta 😉

    Maukasta kesää teitillä on ollut, mitähän vielä siihen mahtuukaan?

  3. Täällä on ihasteltu kesäiloa-kyvakollaasia ihan vain yksinkertaisella tavalla avaamalla ja kesän ilolta siellä näyttää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: