Pellon pientareella

Ajelin pyörällä pienen lenkin kamerareppu  (ja yksi ylämäissä kitisevä poika) tietysti mukana. Vehnäpellon laidalla pysähdyttiin hetkeksi.


vehnäpelto1

klikatkaa kuvat suuremmiksi /click to enlarge

Oikealla oleva pikkukuva on lähes käsittelemätön, mutta se oli minusta väreiltään ja kontrasteiltaan pliisu. Vasen pikkuinen (iso kuva on sama) on voimakkaammin käsitelty ja minusta itsestäni parempi. Mitäs teidän näytöiltänne näkyy? Sehän on aina myös näyttö- ja konekohtaista, että kuinka ne värit ja kontrastit toistuvat. Jos itse käyn katsomassa kuviani meidän vanhalta pöytäkoneen (pc) näytöltä kuviani, ne näyttävät aivan mahdottoman kamalilta yleensä ja siksi vältän niiden tiirailua siellä. Omalla läppärilläni (mac) taas kaikki on aina mahdottoman hyvännäköistä!(?)

Mainokset

18 comments

 1. Lähtökohtahan on, että digikameran ottama kuva on aihio. Se ”kehitetään” tietokoneella aivan kuten filmikuvat aikoinaan pimiössä.

  Totta se on, pliisumpi. Kaipaa selvästikin ryhtiä ja vahvistusta. Alkuperäisessä on jo taivas vähän puhki, se korostuu edelleen säätöjen jälkeen. Jpg? Raw-kuvat ovat ehdottomia, niissä ei tarvitse kuvaushetkellä olla niin tarkka, sopivat minun luonteiselleni.

  Miten peltomaisema onkin niin kauniin näköinen? Vaihtelua silmille omien merikuvien jälkeen.

  • Lähtökohdasta olemme samaa mieltä, ehdottomasti. Taitaa olla aivan ’henkilökunta’-sivulla erikseen mainittuna, että käsittelen kuvat aina ennen kuin näytän niitä. Mun SOOC (straight out of camera) kuvat on julkaisukelvottomia, haha! Ja mä otan aina raw-muodossa kuvat.
   Joopa, huomasin tuon taivaan ja se on kyllä mun kuvissa lähes aina palanut, vaikka korjaan valotusta ulkona aina vähintään -1. Voisko johtua mistä? Mä nimittäin rajasin sen (taivaan) jossain kohdassa pois noista tasoista ja sekoitustiloista, mutta olisi pitänyt jo perussäätövaiheessa tajuta jättää se rauhaan. Ei sitä voinut kokonaan poiskaan rajata..noh, ehkä vähän alemmaksi olisi voinut vetää rajan? Vaihdetaan? Mä tulen teille katselemaan merta ja sä pääset järvelle ja pellon viereen. Saat kolme poikaa ja koiran kaupan päälle?

   • Aika jännä tuo, että kuva on raw… Veikkasin tosissaan jpg:tä. Minä alivalotan aina 2/3, jos alivaloitan enemmän, niin sitten lakaa tullavärikohinaa liikaa. Tuo, että laitat -1 ja vielä palaa puhki tuntuu aika rajulta. Ei tuossakaan peltokuvassa valoisuuserot nyt NIIN suuria ole. Voipi sitten olla kameran ominaisuus?

    KooTee kun pääsisi sen etanamokkulansa kanssa tänne saakka, niin osaisi kertoa tästä alivaloittamisesta vielä lisää, harrastaa sitä myös. (Ja valoituksesta vuosikymmenten syvällä rintaäänellä myös muutenkin.)

    • Tää on muuten plussa WP:lle, että saa jatkaa kommenttiaan saman asian alle vielä myöhemminkin.

     • Niin siis vähintään -1. ja eihän nämä kuvat enää ole raw, kun tänne asti pääsevät, blogin kuvatila loppuisi hyvin nopeasti. Jpg:tä ne jo ovat, mutta kyllä säätövaiheessa teen aina kaikkeni noiden ’palopaikkojen kanssa yleensä.
      WP.ssä on monta erittäin kivaa häppäsvärkkiä, mitä muilla ei ole. Esim. itse hätäisenä tekstin rustaajana tykkään, kun voi kommenttejakin käydä korjailemassa, myös muiden kirotusvihreitä, jos ne häiritsevät, hehheh! Toisaalta taas muutama kaipaamani vimpain puuttuu. Kaikkea ei vaan voi saada? Huomasitko, että kuvametsästykseen oli joku laittanut kuvansa Picasaan ja sieltä sliden rullaamaan blogiinsa? Ei onnistu wp:iin, sekin oli bloggerin blogi. kaipaan myös näitä ’kuka tätä blogia seuraa’-värkkiä sivupalkkiin ja se itsekseen päivittyvä ’näitä blogeja seuraan’, joka KooTeelläkin on, ooh! Se se vasta olisi hiano!

 2. Vehnäpeltohan ei niin reippaan vihreä ole luonnossakaan, mutta käsitelty kuva näyttää fressimmältä. Ei se ns ap:kään hullumpi ole, voi olla lähempänä luonnollista.

  Minulla näkyvät kuvasi näytölläni aina tosi hyviltä ja värit kohdallaan.

 3. Kotona olen sunnuntaihin asti.
  Laitan sinulle postia asiasta kunhan tässä kiireiltäni kerkiän 😉

 4. tkaa tänne, ei anna enää laittaa muiden jatkoksi…
  Eli neljä ekaa on mun ruudulla ok, menee palstautuen oikealle, sen jälkeen tekstien sisennys vähenee koko ajan. Laitan sulle printscreenin, hetkonen.

 5. Marilla

  Jos sanoisi sanansa tuosta kuvaparista ja jättäisi kommenttilootat rauhaan (ne näyttävät tosi rauhattomilta). Mun suosikkini olisi varmaan jotain noiden kuvien väliltä, alkuperäinen on vähän väritön, mutta käsitellyn kuvan värit eivät taas oikein kolahda, sekin jää pliisuksi silmissäni. Enemmän keltaista peltoon tai lisää taivaan sineä?

  Tekniset selitykset jätän muille, mutta olisi kiva lukea KooTeen mietteitä täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: